Κλαούντια – Χριστίνα Παπαγιάννη

Επιχειρηματίας – Οινοπαραγωγός.

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη.

Πραγματοποίησε σπουδές στο Αμερικανικό Κολέγιο της Θεσσαλονίκης και σπουδές Business Administration and Marketing στο Boston University των ΗΠΑ, απ’ όπου έλαβε το πτυχίο της.

Μετά τις σπουδές της επέστρεψε στην Ελλάδα και εργάστηκε έως το 2003 στην οικογενειακή επιχείρηση,

Ο χειμώνας χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, πολλές βροχές και χιονοπτώσεις που εξασφαλίζουν στα αμπέλια την απαραίτητη υγρασία για να ανταπεξέλθουν στο σχετικά ξηρό και ζεστό καλοκαίρι. Η άνοιξη έχει αναλογικά λίγες βροχοπτώσεις, αλλά η καλή ηλιοφάνεια και οι βορειοδυτικοί άνεμοι κυμαινόμενης έντασης, απο

papagianni klaoudia xristinaως υπεύθυνη κρατήσεων και δημοσίων σχέσεων. Το 2003 ξεκίνησε την προεργασία για την οινοπαραγωγή – οινοποιΐα με αγορές γης στην Αρναία και Μαραθούσα. Το 2004 φύτεψε τους αμπελώνες. Η περιοχή που επιλέχτηκε για να φυτευτούν τα αμπέλια του κτήματος είναι στα δυτικά, λίγο έξω από τον παραδοσιακό οικισμό της Αρναίας. Το κλίμα είναι ηπειρωτικό.

μακρύνουν την ομίχλη και τους όψιμους παγετώνες συμβάλλοντας στη μειωμένη εμφάνιση ασθενειών. Το καλοκαίρι είναι ξηρό με πολλές ώρες ηλιοφάνειας και υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες εναλλάσσονται με χαμηλές θερμοκρασίες τη νύχτα, αποτέλεσμα της γειτνίασης με το Χολομώντα, το πράσινο βουνό της Χαλκιδικής.

Οι συνθήκες αυτές βοηθούν στην αργή και φυσιολογική ωρίμανση των σταφυλιών, ιδανική για ερυθρά κρασιά υψηλής ποιότητας και στην αύξηση του αρωματικού δυναμικού των λευκών ποικιλιών. Τον Νοέμβριο του 2006 μετά από μία εμπεριστατωμένη μελέτη, ξεκίνησε η κατασκευή του Οινοποιείου κάλυψης 3.300τμ σε ένα αγροτεμάχιο 35 στρεμμάτων. Το Δεκέμβριο του 2007 ολοκληρώνεται και περιλαμβάνει χώρο παραλαβής πρώτης ύλης, οινοποίησης και εμφιάλωσης, τις αποθήκες πρώτων υλών και έτοιμων προϊόντων, το χημείο και χώρο πειραματικών μικροοινοποιήσεων, το υπόγειο κελάρι-κάβα 900τμ με πλυντήριο βαρελιών, αίθουσα πολυθεάματος και γευσιγνωσίας και έναν χώρο όπου προβάλλονται-πωλούνται, εκτός από τα κρασιά του κτήματος, και άλλα τοπικά προϊόντα.

Το επισκέψιμο τμήμα περιλαμβάνει την αίθουσα οινοποίησης και εμφιάλωσης, γευστική δοκιμή στο υπόγειο κελάρι δίπλα στα βαρέλια και τον χώρο, όπου τα κρασιά του κτήματος προβάλλονται και πωλούνται. Μελλοντικά θα λειτουργήσει ο χώρος προβολής του πολυθεάματος, η αίθουσα γευστικής δοκιμής με την υποστήριξη επαγγελματικής κουζίνας και ο υπαίθριος χώρος εκδηλώσεων δίπλα στον αμπελώνα που περικλείει το οινοποιείο. Το 2008, το Κτήμα Κλάουντια Παπαγιάννη βγάζει πέντε ετικέτες στην αγορά οίνου. Εξάγει στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στις ΗΠΑ. Το κτήμα “ΚΛΑΟΥΝΤΙΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ” εμφανίζεται σήμερα στην αγορά με 10 ετικέτες. Το ερυθρό “Claudia Papayianni” από Syrah-Melot & Ξινόμαυρο, το ροζέ “Claudia Papayianni”» από Grenache Rouge & Syrah, το λευκό “Claudia Papayianni” από Chardonnay-Μαλαγουζιά & Ασύρτικο, την “Alexandra” από Μαλαγουζιά, το “Nikolas” από Merlot, το ερυθρό “C.P.” από Ξινόμαυρο, Syrah και Cabernet Sauvignon, το λευκό “C.P.” από Viogner και Ασύρτικο και τα “Εξ Αρνών” που κυκλοφορούν σε ερυθρό και λευκό και ροζέ.

Τα κρασιά του κτήματος έχουν αποσπάσει μετάλλια και διακρίσεις σε ελληνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς οίνου.

Η βιογραφία της Κλαούντια – Χριστίνας Παπαγιάννη φιλοξενείται στις σελίδες του Who is Who από το 2012 έως και σήμερα.