Παντούλας Γιώργος

Ο βιοδυναμικός οστεοπαθητικός (DO)

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του το 1989 στο 2ο Λύκειο Αγίου Δημητρίου. Από το 1990 έως το 1993 ακολούθησαν σπουδές Φυσικοθεραπείας στη Σχολή Αυγερινοπούλου. Tο διάστημα 2000-2006 πραγματοποίησε σπουδές Οστεοπαθητικής στο Βέλγιο. Το 2009 έλαβε το δίπλωμα του Οστεοπαθητικού. Έκτοτε παρακολουθεί εκπαιδευτικά σεμινάρια του κλάδου του. Από το 2005 έχει ξεκινήσει την εκπαίδευση στην κρανιακή οστεοπαθητική ως εξιδείκευση και παρακολουθεί τα μακροχρόνιας εκπαίδευσης σεμινάρια στο Sutherland Cranial Teaching Foundation. Από τον Οκτώβριο του 2008 βρίσκεται στη διαδικασία της ψυχαναλυτικής αυτογνωσίας. To 2010 ξεκίνησε εξειδίκευση στον τομέα των Biodynamis of Osteopathy στις Η.Π.Α.

Την περίοδο 1994-1995 υπηρέτησε τη στρατιωτική θητεία του στις Ειδικές Δυνάμεις. Έπειτα εργάστηκε ως φυσικοθεραπευτής για 4 μήνες στο νοσοκομείο Erasme των Βρυξελλών. Επιστρέφοντας και για μια 10ετία περίπου συνεργάστηκε με διάφορα αθλητικά σωματεία, στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Α.Ο. Χαϊδαρίου, στο σύλλογο καλαθοσφαίρισης Έσπερος Καλλιθέας και στο Φιλαθλητικό Όμιλο Βριλησσίων (βόλεϊ γυναικών). Για αρκετά χρόνια ήταν εξωτερικός συνεργάτης του Δρομοκαϊτείου Ψυχιατρικού Νοσοκομείου, έχοντας παράλληλα εμπειρία στην αποκατατάσταση νευρολογικών παθήσεων σε πληθώρα κατ’ οίκον συνεδριών. Από το Σεπτέμβριο του 2003 διδάσκει περιγραφική ανατομία και ανατομία ψηλάφισης σε εναλλακτικούς χώρους και σχολές. Από το Μάιο του 2007 έως σήμερα διατηρεί το ιδιωτικό του ιατρείο.

Είναι από τους λίγους που εφαρμόζουν τη μέθοδο biodynamics και της κρανιακής οστεοπαθητικής στην Ελλάδα. Μελέτησε για 3 χρόνια αρχαία ελληνικά στην “Ελληνική Αγωγή” για την ολοκλήρωση της διπλωματικής διατριβής του με θέμα “Η Ιστορία της δια χειρός θεραπευτικής στην Αρχαία Ελλάδα”.

Έχει δημοσιεύσει άρθρα για την κινητικότητα οστών και κρανίου καθώς και την ιστορική αναδρομή της κρανιακής οστεοπαθητικής στο περιοδικό Εναλλακτική Δίοδος. Παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Madame Figaro με θέμα την κρανιοϊερά θεραπεία. Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας του στην Κύπρο τιμήθηκε με το αναμνηστικό δίπλωμα ήθους. Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Οστεοπαθητικών και της Ελληνική MENSA (High IQ Society). Χόμπι: Aikido, μουσική (παίζει μπαγλαμά και τζουρά), τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων (μαραθώνιος 2010).

Γλ.: Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά. Email:pantoulasg@hotmail.com. Ιστοσελίδα: osteogeorge.blogspot.com.

Διαβάστε την έντυπη δημοσίευση της βιογραφίας (2013, 8η έκδοση) εδώ