Παναγιώτης Μιχαήλ

  Καθηγητής Φυσικής Αγωγής – Συγγραφέας – Ιδρυτής της Μ.Κ.Ο. “Μείνε Δυνατός” 

Είχε έφεση στον Αθλητισμό, ειδικεύτηκε στην ενόργανη γυμναστική, είχε το σφρίγος το κάλος και την τόλμη να υπερνικά το δύσκολο. Στη ζωή όμως κλήθηκε να καταφέρει το ακατόρθωτο. Νίκησε το καρκίνο δύο φορές και ίδρυσε την ΜΚΟ «Μείνε δυνατός». Η θέληση και η δύναμη αυτή τον καθοδηγούν μέχρι σήμερα παραμένει δυνατός και το διδάσκει και στους άλλους. Το έργο του στην κοινωνία είναι ανεκτίμητο!… 

Γεννήθηκε στο Αμβούργο της Γερμανίας, το 1967 από γονείς που μετανάστευσαν στη Γερμανία. Έλκει την καταγωγή του από το Καλο Χωριό Λεμεσού της Κύπρου και τα Τοπόλιανα Ευρυτανίας.  Από το 1979 ο πατέρας του ασχολήθηκε στην Ελλάδα με το εμπόριο. Ο πρόγονός του Μιχαήλ Βασιλείου υπήρξε ιερομόναχος στον Άγιο Νεόφυτο Πάφου.  Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του, στην Αθήνα. Αργότερα φοίτησε στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών, έλαβε το πτυχίο το 1990 και ειδικεύθηκε στην Ενόργανη Γυμναστική.

Η καριέρα του άκρως σημαντική, έχει εργαστεί από το 1988 σε 60 γυμναστήρια και έχει γυμνάσει πάνω από 5.000 άτομα. Είναι καθηγητής στη σχολή “Ι.Α.F.A. College” και εισηγητής σεμιναρίων επαγγελματιών γυμναστών.  Στη ζωή του όμως κάνει μια ριζική αλλαγή κατεύθυνσης λόγω κάποιων αναπάντεχων γεγονότων, τα οποία τον επηρέασαν ριζικά και καθοριστικά. Στα θέλω του, στις επιδιώξεις του, στην μετέπειτα επαγγελματική του πορεία. Έτσι τα ιδιαίτερά του επιτεύγματα πέρα από την ενόργανη γυμναστική και τις επιδώσεις του ως γυμναστής, αρχίζουν και πολλαπλασιάζονται άρδην.

56111Συγκεκριμένα μετά από μια παράλυση στην εφηβεία του και αφού την ξεπέρασε, ασθενεί στην ηλικία των 30 ετών από καρκίνο των όρχεων, τον οποίο καταπολεμά και νικά χάρη στη μεγάλη ψυχική του δύναμη. Δέκα χρόνια μετά διεγνώσθη για δεύτερη φορά με τον ίδιο τύπο καρκίνου, από όπου και πάλι βγήκε νικητής της ζωής. Η βιωματική αυτή εμπειρία τον οδηγεί στην ίδρυση του Μ.Κ.Ο. “Μείνε Δυνατός” το 2007. Ο ίδιος αφοσιώνεται στον τρόπο με τον οποίο ο άνθρωπος μπορεί να ξεπεράσει τις προσωπικές δυσκολίες του. Η οργάνωση στεγάζεται στην Αγία Ζώνη 1Α στην Κυψέλη και προσφέρει υπηρεσίες υποστήριξης με προσωπικές συνεδρίες, συμβουλευτική ψυχοθεραπεία, θεραπευτικές ομάδες και ειδικά προγράμματα. Δημιουργεί την ιστοσελίδα www.bestrong.org.gr, στην οποία κανείς μπορεί να βρει πληθώρα πληροφοριών για τον καρκίνο, ενώ η επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας αγγίζει τα 35.000 άτομα μηνιαίως. Η δικτυακή αυτή πλατφόρμα στα πλαίσια του διαγωνισμού “CANCER ON THE INTERNET” AWARD 2010, βραβεύτηκε με την τιμητική διάκριση “MENTION OF HONOUR” από την European School of Oncology. Από τις 18.01.2010 ξεκίνησε η λειτουργία της Εθνικής Τηλεφωνικής Γραμμής Υποστήριξης 1069, με σκοπό την ενημέρωση και υποστήριξη των ανθρώπων που εμπλέκονται με τον καρκίνο από ειδικούς ψυχικής υγείας και με χορηγό του 2010 το “Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος”.

Είναι ο  Συγγραφέας του βιβλίου “Είμαστε Τουρίστες – Μια αληθινή ιστορία”, εκδόσεις Μελίχρυσος. Το έργο είναι καταχωρημένο στην Κρατική Βιβλιοθήκη της Κύπρου. Αρθρογραφεί στον ηλεκτρονικό τύπο σε θέματα σχετικά. Είναι προσκεκλημένος ομιλητής σε επιστημονικά συνέδρια, σε ομιλίες και πολιτιστικούς ή φιλανθρωπικούς φορείς, σε Ελλάδα και Κύπρο. Χόμπι του, είναι τα ταξίδια, η μουσική, το θέατρο, ο κινηματογράφος. Γλ.: Αγγλικά

E-Mail: info@bestrong.org.gr   Ιστοσελίδα: www.bestrong.org.gr.