Άννα Χατζηδημητρίου

  Μαχητική προσωπικότητα!

 Ψυχολόγος Υγείας

anna-chatzidimitriou-photoΕίναι μια μαχητική προσωπικότητα. Θέλησε να απαλύνει τον ανθρώπινο πόνο, να προσφέρει στον άνθρωπο. Γι΄ αυτό ακολούθησε τη ψυχολογία και έγινε ψυχολόγος υγείας. Είναι εξειδικευμένη και αντιμετωπίζει ένα μεγάλο φάσμα ψυχολογικών διαταραχών, ιατρικών παθήσεων και διατροφικών προβλημάτων.  Είναι ιδιαίτερο επίτευγμα για εκείνη το γεγονός  ότι έχει συμμετάσχει στην δημιουργία του πολυδύναμου προγράμματος για την ψυχολογική υποστήριξη στην χειρουργική αντιμετώπιση της “νοσογόνου παχυσαρκίας”, όπου και απενεμήθη στον Διευθυντή της ομάδας το ISO.

Γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1978. Έλκει την καταγωγή της από την Αθήνα, με απώτερη την Αλεξάνδρεια και την Μ. Ασία. Από την οικογένειά της πήρε όλα εκείνα τα εφόδια που χρειάζεται ένα παιδί ώστε να είναι χρήσιμο στους συνανθρώπους του. Αποφοίτησε από τις Σχολές Μωραΐτη. Αργότερα, απέκτησε το πτυχίο Ψυχολογίας από το University of Reading UΚ, (1996 -1999). Μετεκπαιδεύτηκε στην Ψυχολογία Υγείας στο Bath University το  2000. Η ψυχολογία ήταν  ο τομέας  που εξέφραζε τα ενδιαφέροντά της και τα όνειρά της.

Μέσα από τις αξιόλογες σπουδές της, είχε τη δυνατότητα να κάνει τη πρακτική της εξάσκηση στο St. Thomas και St. Guys Hospital, για την ψυχολογική αντιμετώπιση ασθενών με χρόνιο πόνο   και  την υποστήριξη καρκινοπαθών (2001).  Συνεχώς μελετά και ενημερώνεται για την εξέλιξη της επιστήμης που ακολούθησε.  Είναι υποψήφια διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών για την αντιμετώπιση του καρκινικού πόνου στον ασθενή και την οικογένειά του. Είναι κάτοχος της άδειας επαγγέλματος ψυχολόγου για την Ελλάδα καθώς και πιστοποιημένη ψυχολόγος από τον Βρετανικό Σύλλογο Ψυχολογίας.

GR0800842_CHATZIDIMITRIOU_ANNA_TRUEΚατά τη διάρκεια της καριέρας  της εργάστηκε ως εξωτερικός ερευνητικός συνεργάτης σε θέματα χρόνιου πόνου στο ΕΛΚΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, συνεργάστηκε με το Ιατρείο Πόνου στο Αρεταίειο Νοσοκομείο ως εθελόντρια, όπου οργάνωσε με ομάδες συναδέλφων την ψυχολογική υποστήριξη σε παθήσεις χρόνιου πόνου όπως και την ψυχολογική υποστήριξη ασθενών με καρκίνο (2002 – 2003). Παράλληλα δημιούργησε το Ψυχολογικό Τμήμα του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, εφαρμόζοντας για πρώτη φορά πρωτόκολλα του εξωτερικού για την υποστήριξη καρκινοπαθών, καρδιοπαθών, και άλλων ασθενών με χρόνιο νόσο όπως επίσης και την ψυχολογική στήριξη σε χειρουργικές επεμβάσεις. Εξειδικεύτηκε στην Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία καθώς και στην Ψυχολογία της Βαριατρικής  χειρουργικής και στις διατροφικές διαταραχές, από το 2004 έως το 2008. Ιδιωτεύει από το 2002 αντιμετωπίζοντας ένα μεγάλο φάσμα ψυχολογικών διαταραχών, ιατρικών παθήσεων και διατροφικών προβλημάτων.

Κατά καιρούς οι εργασίες της έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, έχει συμμετάσχει σε πολλές ιατρικές έρευνες για τον χρόνιο πόνο, την παχυσαρκία, τις διατροφικές διαταραχές, την ψυχολογική υποστήριξη σε καρκινοπαθείς, κ.ά. Έχει δεχθεί ένα μεγάλο αριθμό προσκλήσεων ως ομιλήτρια σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια για την ερευνητική και ψυχολογική ενημέρωση της επιστημονικής κοινότητας. Αρθρογραφεί επίσης στον ευρύτερο έντυπο τύπο και μιλάει σε τηλεοπτικές εκπομπές για την ενημέρωση του κοινού. Είναι δραστήρια και με πολλά ενδιαφέροντα, γι’ αυτό είναι ενεργό μέλος πολλών φορέων και επιστημονικών εταιρειών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Παράλληλα με τις σπουδές της και την καριέρα της ασχολήθηκε με τον πρωταθλητισμό στο μπάσκετ, υπήρξε στο κλιμάκιο των  Κορασίδων και έκανε αγωνιστική ιστιοπλοία ανοιχτής θαλάσσης.  Χόμπι της είναι η φύση, η πεζοπορία, το σκι, οι καταδύσεις, τα ταξίδια με πνευματικούς προορισμούς σε πνευματικούς τόπους, Γευσιγνώστρια (κάτοχος πτυχίου οινογνωσίας). Γλ.: Αγγλικά, Ιταλικά
E-Mail: axat@otenet.gr