Ναυπλιώτης Μιχάλης

Φυσικός – Διευθύνων Σύμβουλος ZOO.gr & LazyLand ltd

1989: Αποφοίτησε αριστούχος από το 2ο Λύκειο Μοσχάτου. 1993: Διπλωματούχος Φυσικός του Παν/μιο Αθηνών. 1995: Απόκτηση του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Φυσικής Περιβάλλοντος του Παν/μίου Αθηνών. 2003: Ολοκλήρωση μεταπτυχιακού προγράμματος “Διοίκηση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων” στο Παν/μιο Αθηνών. 2006: Απόκτηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στο Διαπανεπιστημιακό Πρόγραμμα “Ιστορία και Φιλοσοφία της Επιστήμης και της Τεχνολογίας”.

Δ.Σ. της εταιρίας “ZooBytes AE” με υπηρεσίες Internet. Ερευνητής στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Θεσσαλίας. Πλούσια διδακτική εμπειρία στο ΕΚΔΔ. Συμμετείχε σε ερευνητικά προγράμματα όπως: 1994, Πανεπιστήμιο Αθηνών – ΙΝΤΑΚΟΜ: “Καταγραφή και κωδικοποίηση μετεωρολογικών τιμών και ρυπαντικών φορτίων σε αστικές και βιομηχανικές περιοχές”, 1995, Πανεπιστήμιο Αθηνών: “Ανάλυση των Περιβαλλοντικών συνεπειών από τη λειτουργία εγκαταστάσεων διάθεσης, επεξεργασίας, μεταφόρτωσης απορριμμάτων στην Αθήνα”, 1996, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας – ΕΛΓΑ.: “Εκτίμηση αγροτικής ζημειάς με χρήση τηλεπισκόπισης”. Το διάστημα 1995-2006 διετέλεσε Δημοτικός Μοσχάτου. Επίσης διετέλεσε πρόεδρος σχολικών επιτροπών και μέλος στις επιτροπές Νεολαίας, Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.

Το www.Zoo.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό web meeting point. Ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2004 και σύντομα έγινε η δημοφιλέστερη διαδικτυακή κοινότητα στο ελληνικό internet με περισσότερους από 900.000 διαφορετικοί χρήστες κάθε μήνα. Έχει τιμηθεί με τον Χρυσό Ερμή στα Web Awards 2006, 2007, σαν Internet Service of the year στα Tech Excellence 2008, έχει αποσπάσει το βραβείο “Στέλιος Χατζηιωάννου” στα βραβεία Κούρος 2009 της Λέσχης Επιχειρηματικότητας και το πρώτο βραβείο Καινοτομίας στα e-Volution awards 2012. Ήταν μέσα στις πρώτες 50 επιλογές της Microsoft παγκοσμίως για την ένταξή του στα live updates του Windows Live Messenger και η μοναδική ελληνική εκπροσώπηση. Είναι μέλος του IAB και του EU Social Networks Group. Σήμερα, η social gaming platform LazyLand έχει παρουσία σε Τουρκία, Ρουμανία κλπ.