Μάιρα Βαγιωνή

Επιχειρηματίας, δημιουργός των φυσικών προϊόντων “Fresh Line”.

Η γιαγιά Μάιρα από την μητέρα της γεννημένη στην Ζάκυνθο έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην μετέπειτα σταδιοδρομία της διότι της μετέφερε τα μυστικά, την δύναμη και την ενέργεια των ελληνικών φυτών και βοτάνων, γνώσεις που και εκείνη πήρε από την προγιαγιά της. Τελείωσε την Μαράσλειο Σχολή ενώ προηγουμένως φοίτησε εσωτερική σε Γυμνάσιο στην Αμερική. Σε ηλικία 18 ετών δημιούργησε τη δική της βιοτεχνία φασόν ρούχων συνεργαζόμενη με μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις όπως το “Μινιόν”.

Τα όνειρά της ανατρέπονται και αποφασίζει να εργαστεί στην Ολυμπιακή Αεροπορία. Στη συνέχεια παντρεύεται τον βιομήχανο ηλεκτρικών ειδών Παύλο Βαγιωνή, ιδιοκτήτη της Elco-Bαγιωνή, με τον οποίο απέκτησε δύο κόρες. Από το 1990-92, σε συνεργασία με μια φίλη της έγραφε και εξέδιδε το βιβλίο “Οδηγός για Έξυπνες & Φθηνές Αγορές”, η επιτυχία του οποίου ξεπέρασε κάθε προηγούμενο αφού κάθε χρόνο γίνονταν 25 επανεκδόσεις.

Η βοτανοθεραπεία και η αρωματοθεραπεία ήταν η μεγάλη αγάπη της και επί χρόνια μελετούσε τις θεραπευτικές ιδιότητες των πρώτων υλών που προέρχονταν από τη φύση. Οι πρώτες συνταγές ξεκίνησαν από την ίδια τη γιαγιά της και στη συνέχεια απο παλιά βιβλία που έβρισκε σε συλλεκτικά βιβλιοπωλεία του Λονδίνου, των Βρυξελλών και του Παρισιού. Το 1994 ιδρύει την “Fresh Line”. Ο σχεδιασμός και στο μεγαλύτερο μέρος η εκτέλεση των δειγμάτων των προϊόντων γίνονται από την ίδια.

Το προσωπικό χάρισμα της καλής μαγείρισσας την βοηθάει να “μαγειρεύει” και να διακοσμεί τις εντυπωσιακές συνθέσεις με τα σαπούνια “γλυκά” της Fresh Line’, όπως για παράδειγμα, το εκμέκ κανταΐφι, το κέικ με το γάλα και το βούτυρο, τη σοκολατένια πουτίγκα, κ.ά. Χαρακτηριστικά λέει, “Οι καλύτεροι σέφ του κόσμου είναι πρώην χημικοί. Εγώ χρησιμοποιώ τη Χημεία για να αναδείξω το μαγειρικό μου ταλέντο”. Το 2002, μπαίνει στο χώρο των color cosmetic εισάγοντας προϊόντα μακιγιάζ απο το εξωτερικό με το δικό της όνομα.

Το 2003 ιδρύεται η “Fresh Formula AE”, εταιρεία παραγωγής καλλυντικών προϊόντων και σαπώνων.
Είναι ιδρυτικό μέλος της φιλανθρωπικής εταιρείας “Ελπίδα”.
Το 1994 δημιούργησε τον σύλλογο “Αλληλεγγύη”, ο οποίος πρόσφερε ανθρωπιστική βοήθεια στην Σερβία.

Η βιογραφία της Μάιρας Βαγιωνή φιλοξενείται στις σελίδες του Who is Who από τη 2η έκδοση που κυκλοφόρησε το 2007.