Κωνσταντινίδης Δημήτρης

Αρχιτέκτων
Με πλούσια οικογενειακή και καλλιτεχνική παράδοση!

Παππούς του ήταν ο Μίκης Μελάς, γιος του πρωτεργάτη μακεδονομάχου Παύλου Μελά και η γιαγιά του ήταν η Αλεξάνδρα Πεσμαζόγλου, κόρη του Ι. Πεσμαζόγλου, συνιδρυτή της Εθνικής Τράπεζας. Μέλη της απώτερης οικογένειας ήταν ο Ίων Δραγούμης και ο Ανδρέας Μιαούλης. Η μητέρα του είναι η γνωστή γλύπτρια με σημαντικό πρωτοποριακό έργο. Ο πατέρας του υπήρξε από τους σπουδαιότερους αρχιτέκτονες της μεταπολεμικής αρχιτεκτονικής, σπούδασε στο Μόναχο και δίδαξε στο Πολυτεχνείο της Ζυρίχης. Ήταν επίτιμος διδάκτωρ του ΑΠΘ και έκτακτο μέλος της Βαυαρικής Ακαδημίας του Μονάχου. Ανέδειξε με φιλοσοφική ματιά την ελληνική αρχιτεκτονική. Αδελφή του είναι η Αλεξάνδρα Τσουκαλά.

Φοίτησε στο Κολέγιο Αθηνών και αποφοίτησε από το Cate School της Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Απέκτησε το ΒΑ στο Visual and Environmental Studies στο Harvard University των ΗΠΑ και στη συνέχεια το Μaster of Arts στην Αρχιτεκτονική, στο Columbia University, το 1978. Υπηρέτησε στο μηχανικό σώμα του στρατού από το 1978 έως το 1981

Εργάζεται ως αρχιτέκτων από το 1982. Εστιάζεται κυρίως σε σπίτια διακοπών, ιδιαίτερα στην Πάτμο, όπου διατηρεί δικό του συνεργείο και αναλαμβάνει τον σχεδιασμό και την πλήρη κατασκευή των έργων του.  Από τα μαθητικά του χρόνια, συμμετέχει στην κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου.

Ήταν μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού “Αντιθέσεις” από το 1978 έως το 1985. Αρθρογραφεί κατά διαστήματα για θέματα κοινωνικά, πολιτικά και αρχιτεκτονικά. Επίσης είναι συγγραφέας του λευκώματος “Στο γιαπί”. Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Χόμπι: Αθλητισμός, καλλιτεχνική φωτογραφία, συγγραφή. Γλ.: Αγγλικά, γαλλικά.

Email:dimitri.a.konstantinidis@gmail.com

Διαβάστε την έντυπη δημοσίευση της έκδοσης (2013, 8η έκδοση) εδώ