Κολλιόπουλος Γιώργος

Απόφοιτος του Λεοντείου Λυκείου Πατησίων. Σπούδασε Νομικά. Εργάστηκε ως κειμενογράφος και creative director στο χώρο της διαφήμισης.

Entrepreneur, τελειομανής και connoisseur ελαιολάδου, το 2006 ίδρυσε τη Speiron, την πρώτη luxury food εταιρεία στην Ελλάδα με όραμα τη δημιουργία προϊόντων που να εμπεριέχουν πάθος για τελειότητα.

Το προϊόν της εταιρείας λ/lambda/ ultra premium olive oil, είναι το πρώτο luxury ελαιόλαδο στον κόσμο. Βραβευμένο με Silver World Medal στα New York Festival Awards 2008, το λ/lambda/ ultra premium olive oil έτυχε θριαμβευτικής υποδοχής από διεθνούς κύρους εφημερίδες και περιοδικά όπως το Time, οι L.A. Times, οι Sunday Times, το Wallpaper, η Independent, το Robb Report κ.α. και κορυφαίους Chefs όπως ο Juan Mari Arzak και ο Tom Aikens.

Το Μάιο του 2011 η Speiron υπέγραψε συμβόλαιο direct vendor (απευθείας προμηθευτή) για τα προϊόντα της με το κορυφαίο πολυκατάστημα Harrods του Λονδίνου.

Η εταιρεία εξάγει σε πολύ περιορισμένες ποσότητες σε Αγγλία, Ρουμανία, Αμερική, Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σιγκαπούρη, καθώς επίσης και σε όλο τον κόσμο μέσω του site της. Επιπλέον έχει παρουσία στην Ελλάδα σε υπερπολυτελή ξενοδοχεία.

H βιογραφία του κ. Κολλιόπουλου θα φιλοξενηθεί στην 8η έκδοση του Who is Who που θα εκδοθεί μέσα στο 2013.