Γκούμας Γεώργιος

Επιχειρηματίας

Αντλεί την καταγωγή του από την Μεσσηνία με  απώτερη την Ζάκυνθο. Ο παππούς του Γεώργιος ήταν κτηματίας και ο παππούς Βασίλειος ασχολήθηκε με

οικοδομικές δραστηριότητες. Ο πατέρας του (1934-99), δημιούργησε την επιχείρηση εμπορίας αγροτικών προϊόντων στην Καλαμάτα, την οποία διαδέχτηκαν και επέκτειναν τα παιδιά του. Αδελφή του η Ευτυχία,στέλεχος της εταιρείας.Έκανε τις εγκύκλιες σπουδές του στην Καλαμάτα.

Υπηρέτησε στην Πολεμική Αεροπορία το διάστημα 1983-85 – K.: Από το 1986 δραστηριοποιείται στο χώρο της αγροτικής βιομηχανίας, διευρύνοντας σε συνεργασία με την αδελφή του, την οικογενειακή επιχείρηση που ίδρυσε ο πατέρας τους το 1962. Η μονάδα είναι κυρίως εξαγωγική και σταδιακά απέκτησε την μορφή της ανώνυμης

εταιρείας με τον τίτλο “Agrexpo”. Ασχολείται με τη συσκευασία και εμπορία αγροτικών προϊόντων της ευρύτερης περιοχής στις σύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, έχοντας πετύχει με την εμπειρία δύο γενεών αλλά και με ευρωπαϊκά μοντέλα οικογενειακών επιχειρήσεων, την διαχρονική συνεργασία με σημαντικούς πελάτες απ όλο τον κόσμο, κυρίως από Γερμανία, Αυστρία, Ιταλία, Ουγγαρία, Τσεχία, Πολωνία, Σλοβενία, ΗΠΑ, Καναδά, Αίγυπτο και τελευταία από την Κίνα.

Συμμετέχει στην κοινωνική ζωή της χώρας. Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας από το 1997 έως το 2005 και Αντιπρόεδρος της Αναπτυξιακής Δημοτικής Επιχείρησης Καλαμάτας το διάστημα 1993-94. Είναι ο ιδρυτής του συνδυασμού ¨Νέο Επιμελητήριο¨,ο οποίος κέρδισε στις Επιμελητηριακές εκλογές του 2011. Διετέλεσε Πρόεδρος της ΕΤΑΠ Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων από το 2012 έως το 2013. – Δ.: Αρθρογραφεί κατά διαστήματα και έχει δώσει συνεντεύξεις και εισηγήσεις στον έντυπο και περιοδικό τύπο για θέματα παραγωγής, εξαγωγών και μεταποίησης, ενώ συχνά αναφέρεται στην ενθάρρυνση και ανάδειξη των νέων για την πρόοδο της επιχειρηματικότητας στην χώρα μας.