Γεώργιος Κουρουπός

Καλλιτεχνικός Διευθυντής Ορχήστρας των Χρωμάτων.

Σπούδασε στο Ωδείο Αθηνών (δίπλωμα πιάνου, 1965), στη μαθηματική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (πτυχίο, 1967) και στο Ωδείο των Παρισίων, στην τάξη του Ολιβιέ Μεσσιάν, 1968-72 (βραβείο σύνθεσης).

Έργα του παρουσιάστηκαν επανειλημμένα στο Παρίσι και σε πολλές πόλεις της Γαλλίας και της Ευρώπης. Ανάμεσα στις μεγάλες σκηνικές δημιουργίες του περιλαμβάνονται έργα για το φεστιβάλ της Αβινιόν (συνεργασία με τον Γιάννη Κόκκο και τον Αντουάν Βιτέζ, 1975-77), η όπερα δωματίου “Πυλάδης” (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, 1991) και το συμφωνικό μπαλέτο “Οδύσσεια” (συμπαραγωγή Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και Όπερας του Αμβούργου), για το οποίο τιμήθηκε με το διεθνές βραβείο “Benois de la danse” το 1996. Νεώτερα έργα του: η όπερα “Οι δραπέτες της σκακιέρας”, σε λιμπρέτο του Ευγένιου Τριβιζά (Εθνική Λυρική Σκηνή, 1998), το “Κοντσερτίνο για πιάνο και ορχήστρα” (Mondreal, 2000), η όπερα δωματίου “Ιοκάστη” σε λιμπρέτο Ιουλίτας Ηλιοπούλου (Δελφοί, 2002) και η σκηνική καντάτα “ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ”, σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, 2004).

H βιογραφία του κ. Κουρουπού φιλοξενείται στις σελίδες του Ελληνικού Who is Who από τη πρώτη έκδοση που κυκλοφόρησε το 2006 μέχρι σήμερα.