Δρ. Αλέξανδρος Πολυχρονάκος

 Διευθυντής Οφθαλμολογικής Κλινικής Γ.Ν.Θ. “Άγιος Δημήτριος”
Ένας διαπρεπής γιατρός!

Έχει καθιερωθεί ως ένας από τους καλύτερους χειρουργούς στο χώρο της Οφθαλμολογίας. Ειδικεύτηκε στη χειρουργική του καταρράκτη και του γλαυκώματος. Υπήρξε πάντοτε πρωτοπόρος στην εγχειρητική του καταρράκτη έχοντας διενεργήσει πάνω από 12.000 εγχειρήσεις καταρράκτη. Συνέβαλε στην διοργάνωση αναρίθμητων ημερίδων και συνεδρίων.

Γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1954. Οι πρόγονοί του ήταν αξιόλογοι άνθρωποι παίζοντας σημαντικό ρόλο στον τόπο τους. Ο ένας του παππούς Ιωάννης Πολυχρονάκος κατάγονταν από τον Αγ. Νικόλαο Γυθείου και ήταν Φαρμακοποιός. Ο άλλος του παππούς Αλέξανδρος Κοκορίγκος κατάγονταν από τη Φραγκίστα Ευρυτανίας και ήταν εφέτης.

Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του το 1972 στη Θεσσαλονίκη.  Ακολούθως εισήχθη στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) από όπου απεφοίτησε το 1978. Το 1988 ορκίστηκε διδάκτωρ Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Το 1979 – 1980 εκπλήρωσε τις στρατιωτικές υποχρεώσεις του στο Πολεμικό Ναυτικό. Ειδικεύτηκε στην Οφθαλμολογία στην Αγγλία και τη Θεσσαλονίκη και απέκτησε την ειδικότητα Οφθαλμολογίας το 1986. Το 1987 διορίστηκε στο ΕΣΥ στο Γ.Ν.Θ. “Αγ. Δημήτριος” ως επιμελητής Β’. Από το 2008 είναι Διευθυντής της Οφθαλμολογικής Κλινικής του ιδίου νοσοκομείου. Παρουσιάζει έντονη δράση στην Οφθαλμολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος, όπου διετέλεσε Αντιπρόεδρος για δύο διετίες και Πρόεδρος το 2011 – 2012. Το 2013 εξελέγη Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Οφθαλμολογικών Εταιρειών .

Αναμφισβήτητα, πρόκειται για έναν διακεκριμένο γιατρό με πολλές επιστημονικές εργασίες και  ανακοινώσεις σε συνέδρια.

Είναι μέλος στην Οφθαλμολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος (διετέλεσε Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος), στην Ελληνική Ομοσπονδία Οφθαλμολογικών Εταιρειών (Πρόεδρος),  στην Ελληνική Εταιρεία Γλαυκώματος, στην Ελληνική Εταιρεία Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής. Έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. του ΕΟΣ και της Τεχνικής Επιτροπής Χιονοδρομίας ως παλιός πρωταθλητής χιονοδρομίας. Επίσης διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Α.Σ. ΠΑΟΚ και μέλος των Δ.Σ. ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΚΑΕ ΠΑΟΚ – Χ.: Σκι, Μπάσκετ, Τένις – Γλ.: Αγγλικά, Γερμανικά – E-Mail: apolychronakos@hotmail.com ■