Χρήστος Ζαμπούνης

Εκδότης

images

Απόφοιτος Σχολής Ξεναγών της Αθήνας και της  Βιομηχανικής Σχολής Πειραιώς. Το 1986 DEA Πολιτικές Επιστήμες του Πανεπιστημίου Paris II. Το 1987  ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές  στις Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins Washington.

Από το 1980 έως το 1993 εργάστηκε ως ξεναγός. Από το 1986 δημοσιογραφεί σε διάφορα περιοδικά όπως: “Τα Πρόσωπα”, “ΈΝΑ”, “Γυναίκα”, “Κλικ”, “Ταχυδρόμος”, “Εικόνες”. Από το 1989 ανταποκριτής της Γραμμής Α.Ε. και του “Ελεύθερου Τύπου” στο Παρίσι. Το 1991 ξεκινάει η συνεργασία του με Γαλλικά έντυπα όπως το “Point de Vue”, “Figaro”, “Magazine” και το “Paris Match”. Επίσης συνεργάζεται με Φωτοειδησιογραφικά πρακτορεία όπως το “Gamma Press”, “Sigma Press” και το “GLMR”. Μετά από 15 χρόνια παραμονής στη Γαλλία επιστρέφει το 1999 στην Ελλάδα και για δύο περίπου χρόνια αναλαμβάνει την παρουσίαση της εκπομπής “PRIVE” στο τηλεοπτικό κανάλι MEGA με την Έλενα Κατρίτση. Σε συνεργασία με την αδερφή του, Αυγή Ζαμπούνη, ίδρυσε τον εκδοτικό οίκο “Φερενίκη”. Το 2000 αναλαμβάνει την διεύθυνση του περιοδικού “Life & Style”. Από το 2005 είναι σύμβουλος  εκδόσεως του “Hello” και αρθρογράφος του “Πρώτο Θέμα”.

Έχει συγγράψει 7 βιβλία: “Βασιλική Οικογένεια της Ελλάδος”, “Πούρα Αβάνας”, “Love”, “Savoir Vivre”, “Ο Γάμος”, “Ο Έλληνας τζέντλεμαν” και το αγγλόφωνο “Watch your manners in Greece”.

Είναι μέλος της Αθηναϊκής  Λέσχης και μέτοχος του ΠΑΟΚ