Χρήστος Φασλής

«Υπηρετεί Άξια την Δικαιοσύνη και Διαμεσολαβεί για την επικράτηση της!»

Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω & Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής στην «Faslis & Co. Legal and Mediation Services»

Γεννήθηκε το 1983 στα Τρίκαλα όπου και μεγάλωσε με γονείς τον Δημήτρη Φασλή και την Ευαγγελία Ράτσικα. Οι απώτερες γενεαλογικές καταβολές του είναι από το Ανθηρό Αργιθέας Καρδίτσας και από το Ανθοχώρι Καρδίτσας. Προέρχεται από οικογένεια με κοινωνικές ανησυχίες και σημαντικός του πρόγονος ήταν ο Διονύσιος Φασλής, Διδάσκαλος της Σχολής της Βιέννης.

Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στα Τρίκαλα, όπου και έλαβε το Απολυτήριο με Άριστα από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Τρικάλων (2001). Ακολούθησαν σπουδές στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α) και απέκτησε το Πτυχίο με βαθμό «Λίαν Καλώς» από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Συμμετείχε στις διεθνείς διπλωματικές προσομοιώσεις του ΟΗΕ WorldMUN και ThessisMUN τα έτη 2007 και 2008. Κατόπιν πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στον «Νομικό Πολιτισμό» και έλαβε επίσης το δίπλωμα με το βαθμό «Λίαν Καλώς».

Διαπιστεύτηκε ως Διαμεσολαβητής από τον βρετανικό φορέα CEDR το 2011 και από το ελληνικό Υπουργείο Δικαιοσύνης το 2013. Έχει παρακολουθήσει το 1ο Σεμινάριο Διαιτησίας από το ΕΒΕΑ και έχει λάβει βεβαίωση εξειδίκευσης στη Διαιτησία, ενώ είναι μέλος της Ελληνικής Επιτροπής Διαιτησίας του ICC Hellas. Έχει παρακολουθήσει το 2016 το PON του Harvard Law School, που είναι σεμινάριο εξειδίκευσης στις διαπραγματεύσεις.

Την στρατιωτική του θητεία την υπηρέτησε την περίοδο 2008-2009 στο Πεζικό και στις Ειδικές Δυνάμεις.

Ασκεί μάχιμη δικηγορία στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα από το 2009 καθώς και συμβουλευτική δικηγορία σε εταιρείες καθώς έχει επιδοθεί και στις διαγραφές οφειλών σε ιδιώτες και επιχειρήσεις από 50 έως 100%.

Αρθρογραφεί τακτικά στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και συχνότερα στην εφημερίδα «Καθημερινή» και στο περιοδικό «Foreign Affairs Hellenic Edition».

Έλαβε την τιμητική διάκριση «Honorary Mention Thessismun» (2007) και διετέλεσε Μέλος Δ.Σ. της Ένωσης Πολιτών για την «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» την περίοδο 2010-2013. Είναι ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος στον Ροταριανό Όμιλο Φιλοθέης (2016-2017),  ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του τμήματος «AHEPA HELLAS ΣΟΛΩΝ HJ4» (2016-2017), Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αργιθεατών Αθήνας και μέλος Δ.Σ. της Εταιρείας Θεσσαλικών Μελετών. Επίσης είναι Μέλος της Ένωσης Ελλήνων Διαμεσολαβητών.

Στο χρόνο που διαθέτει για τον ίδιο, ασχολείται με τη Μουσική, τον Κινηματογράφο την Καλαθοσφαίριση & το Ποδόσφαιρο.

Ομιλεί την Αγγλική και την Γαλλική Γλώσσα.

Email: contact@faslis.com           Ιστοσελίδα:www.faslis.com