Μποφίλιου Νατάσα

Καλλιτέχνις

mpofiliou_enΓεννήθηκε στην Αθήνα. Έλκει την καταγωγή της από τη Σικελία και το Φανάρι Κωνσταντινούπολης. Οι πρόγονοί της εκ πατρός εξορίσθηκαν λόγω των δημοκρατικών ιδεών τους και εγκαταστάθηκαν στην Κύθνο. Η μητέρα της κατάγεται από οικογένεια διανοουμένων και πνευματικών ανδρών, οι οποίοι αφού έφυγαν από την Κωνσταντινούπολη, εγκαταστάθηκαν στην Κεφαλλονιά.

Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές της στα “Εκπαιδευτήρα Δούκα”. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στην Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα πραγματοποίησε σπουδές πιάνου και Θεωρία της Μουσικής στο Ελληνικό Ωδείο.

Το 2003 διακρίνεται στην ακρόαση του Π. Καρασούλου με την ομάδα της, τον Κ. Τσίρκα και Γ. Ευαγγελάτο, ξεχωρίζοντας με το τραγούδι “Ασπιρίνη”. Έκτοτε διανύει μια συνεχώς ανερχόμενη πορεία στο ελληνικό τραγούδι, συνεργαζόμενη με τους Γ. Ευαγγελάτο και Θ. Καραμουρατίδη.

Έχει επίσης συνεργαστεί με τον Στ. Κραουνάκη στην ταινία του Ν. Παναγιωτόπουλου “Πεθαίνοντας στην Αθήνα”, με συμμετοχή σε δύο τραγούδια. Παίρνει μέρος σε μουσικές σκηνές και συναυλίες, ενώ συνεργάστηκε μεταξύ των άλλων με τον Χρ. Αϊδονίδη και τον Π. Καλατζόπουλο.

Από τις τελευταίες της συνεργασίες ιδιαίτερα επιτυχημένη είναι η επανεκτέλεση από την ίδια του τραγουδιού “Τί είναι αυτό που το λένε Αγάπη;” στο δίσκο του Γ. Ψυχογιού.

Ασχολείται με την συγγραφή στίχων και μουσικής.

Συμμετείχε ως Γραμματέας στη Λέσχη Φοιτητών στο Τμήμα της Μουσικής, καθώς και στην Γενική Γραμματεία της Νέας Γενιάς.