Γκέιτς Μπιλ

O Ουίλιαμ Χένρυ Γκέιτς Γ’ είναι Αμερικανός επιχειρηματίας και πρόεδρος της Microsoft.

BILL GATESΚατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του στη Microsoft έχει υπηρετήσει στις θέσεις του CEO και του προϊστάμενου αρχιτεκτονικής λογισμικού, και παραμένει ο μεγαλύτερος μεμονωμένος μέτοχος.

Ο Γκέιτς είναι ένας από τους πιο γνωστούς επιχειρηματίες της επανάστασης των υπολογιστών. Αν και αρχικά έφτασε στο Χάρβαρντ για να σπουδάσει νομικά παρακολούθησε παράλληλα και το Μαθηματικό πρόγραμμα σπουδών. Κανένα από τα δύο δεν τελεσφόρησαν αφού ο Γκέιτς ασχολούνταν περισσότερο με τους Η/Υ.

Αποτέλεσμα αυτής της “αποτυχίας” ήταν η ίδρυση της Microsoft και η αλλαγή του τρόπου που χρησιμοποιούνται οι υπολογιστές για πάντα.  Το 2007 ο Μπιλ Γκέιτς επιστρέφει στο Χάρβαρντ για να λάβει το πτυχίο στα νομικά που είχε εγκαταλείψει.

Ο Γκέιτς έχει κάνει διάφορες φιλανθρωπικές ενέργειες, δίνοντας μεγάλα χρηματικά ποσά σε διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις και επιστημονικά ερευνητικά προγράμματα μέσω του ιδρύματος “Bill & της Melinda Gates Foundation”, που ιδρύθηκε το 2000. Ένα μεγάλο τμήμα αυτών των δωρεών αφορά την καταπολέμηση της ελονοσίας στην Αφρική.