Αναστασόπουλος Σίμος

 Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της “Πετσιάβας Α.Ε. – Βιομηχανικές και Εμπορικές Επιχειρήσεις”
Διαχρονικότητα στις αξίες!

Μετά από τις αξιόλογες σπουδές του και την σημαντική επαγγελματική του πορεία, στο εξωτερικό, από νευραλγικές θέσεις που ανέλαβε, βρέθηκε στο τιμόνι μεγάλης επιχειρηματικής μονάδας και διέπρεψε. Οι εξαίρετες ηγετικές του ικανότητες φάνηκαν και ως πρόεδρος όχι μόνο ως διευθυντής. Άφησε τη σφραγίδα του απ’ όπου πέρασε ότι κι αν έκανε.

Το πολυσχιδές του ταλέντο είναι αστείρευτο και από τις καίριες θέσεις που έχει αναλάβει έμεινε επί σειρά ετών, παράγοντας έργο, γεγονός που δείχνει τις διαχρονικές του αξίες.

Γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1957. Κατάγεται από την Ήπειρο. Ο παππούς του μετανάστευσε στις ΗΠΑ. Ο πατέρας του εργάστηκε στη ΔΕΗ.

Στην πόλη όπου γεννήθηκε, ολοκλήρωσε το 1975, τις εγκύκλιες σπουδές του και συγκεκριμένα στο 8ο Γυμνάσιο Αρρένων Αθηνών. Ακολούθησαν σπουδές στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.) και αργότερα μεταπτυχιακές σπουδές στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών Αυτοκινήτων του Πανεπιστημίου του Michigan στο Ann Arbor .

Η καριέρα του διαγράφει μια λαμπρή πορεία και θεωρείται από  κάθε άποψη επιτυχημένη. Ξεκίνησε την επαγγελματική σταδιοδρομία του ως μηχανικός εξέλιξης αυτοκινήτων στην General Motors Corporation. Επέστρεψε το 1986 στην Ελλάδα, όπου εκπλήρωσε τη στρατιωτική θητεία του. Κατόπιν προσελήφθη από την Ν. Πετσιαβάς Α.Ε. Εκεί εργάστηκε αρχικά στο Τμήμα Πλαστικών Πρώτων Υλών, στο Τμήμα Χημικών και Βαφών για την Κλωστοϋφαντουργία και στο Φαρμακευτικό Τμήμα. Το 1993 προήχθη στη θέση του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή με σημαντική συμβολή στην ανάπτυξη της εταιρείας. Από το 2002 είναι Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής και από το 2013 και πρόεδρος του Δ.Σ.

Επίσης είναι πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, μέλος του Δ.Σ. στην Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας.

Χόμπι του τα αυτοκίνητα, το τένις, το σκι – Γλ.: Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά – E-Mail: npsa@petsiavas.gr – Ιστοσελίδα: www.petsiavas.gr

διαβάστε την έντυπη δημοσίευση της βιογραφίας (8η έκδοση, 2013) εδώ