Κάπος Ιωάννης

Φαρμακοποιός Κλινικός Φαρμακολόγος – Διευθυντής Εμπορικού Τμήματος της Φαρμακευτικής Εταιρείας VERISFIELD UK LTD
Mε διακρίσεις και ιδέες

Γεννήθηκε στην  Αθήνα, το 1968. Μεγάλωσε με τα πρότυπα μιας πνευματικής οικογένειας και συνάμα μιας οικογένειας που συνέβαλε τα μέγιστα για τη πατρίδα. Πολυτάλαντος, με ενδιαφέροντα και επιτυχία με ότι κι αν ασχολήθηκε.  Ο χώρος της φαρμακολογίας τον κέρδισε. Το γεγονός ότι έχει κατορθώσει να κατέχει μια σφαιρική γνώση της φαρμακευτικής αγοράς σε όλους τους τομείς της, καθώς και των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας αποτελεί ιδιαίτερό του επίτευγμα. Έχει πληθώρα παρουσιάσεων σε αντίστοιχα επιστημονικά συνέδρια και διημερίδες. Είναι ιδιοκτήτης σύγχρονου συγκροτήματος βιοκλιματικών κατοικιών στο Μαρούσι και συν – ιδιοκτήτης οικογενειακών ελαιώνων στις περιοχές Τριφυλίας – Ολυμπίας, στους οποίους παράγεται εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο υψηλής βιολογικής ποιότητας.

Έλκει την καταγωγή του από το Νεοχώρι Ολυμπίας και τους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας. Οι πρόγονοί του Ι. Κάπος και Ι. Νικητόπουλος πολέμησαν,  ο πρώτος στους Βαλκανικούς Πολέμους ως ιππέας το 1912 – 13 και ο δεύτερος στην Αλβανία το 1940 ως ημιονηγός. Προέρχεται από μια οικογένεια, η οποία έχει διακριθεί σε πνευματικό επίπεδο και ιδιαίτερα στους τομείς των Νομικών και Ιατρικών Επιστημών. Ο πατέρας του Παναγιώτης, ως νομικός, οικονομολόγος και πολιτικός επιστήμονας υπηρέτησε για πολλά χρόνια την δημόσια διοίκηση σε επιτελικές θέσεις. Η μητέρα του είναι η Ασημίνα το γένος Νικητοπούλου. Aδελφός του είναι ο Κωνσταντίνος Κάπος  ο οποίος είναι δικηγόρος Παρ Αρείω Πάγω. Ο θείος του Γεώργιος Κάπος διετέλεσε Πρόεδρος του Αρείου Πάγου.

Θα έλεγε κανείς ότι οι σπουδές του είναι μια ζωή μάθηση. Το 1985, ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο Γενικό Λύκειο Αλσούπολης – Ν. Φιλοθέης . Ακολούθως το 1992, απέκτησε δίπλωμα του Τμήματος Πολιτισμού του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών, πτυχίο της Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) και μεταπτυχιακό στη Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Aix Marseille II στη Μασσαλία της Γαλλίας το 1993. Είναι διπλωματούχος Πρωτοβάθμιας Στρατιωτικής Νοσηλευτικής (1993) και Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (1994). Κατέχει επίσης διπλώματα Οικονομικής Διαχείρισης Φαρμακείων και Ποιοτικής Εξυπηρέτησης Καταναλωτή από την Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ε.Ε.Δ.Ε., 2005 – 2007). Έχει συμμετάσχει σε σειρά σεμιναρίων, συνεδρίων και κλινικών φροντιστηρίων από το 1999 έως και σήμερα.

Η Καριέρα του διαγράφει μια λαμπρή πορεία, από νωρίς έδειξε εργατικότητα και ευρηματικότητα με ότι καταπιάστηκε. Στην αρχή, εργάστηκε ως επαγγελματίας μουσικός της jazz και της blues (1986 – 1997). Εκπλήρωσε τις στρατιωτικές υποχρεώσεις του στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (1993 – 1995). Εργάστηκε κατόπιν στο Γενικό Νοσοκομείο Πολυκλινική Αθηνών (1995) και ήταν ιδιοκτήτης φαρμακείου το 1995 – 2012. Ενδιάμεσα διετέλεσε επιστημονικός διευθυντής της Whole Plus Ε.Π.Ε. (2001 – 2008), και διαχειρίστηκε την Private Property Rental Apartments, Foreign Expatriates Relocation Accomodation (2006 – 2013) και υπήρξε υπεύθυνος μάρκετινγκ Classic Auto Performance Oldtimers (2007 – 2011). Από το 2012 ήταν υπεύθυνος φαρμακοποιός φαρμακείου διευρυμένου ωραρίου έως το 2014. Το 2013 ήταν φαρμακοποιός στην ΕΡΓΑΝΗ Α.Ε. Το 2014 εργάζεται ως Εμπορικός Διευθυντής Τομέα Αθηνών της Κάρτας Υγείας Medonline ως σύμβουλος στη συμβουλευτική επιτροπή για την Ιμπουπροφαίνη της Reckitt Benckiser καθώς και Επιστημονικός Διευθυντής του Τμήματος Συμπληρωμάτων Διατροφής και Προϊόντων Φυτοθεραπείας της εταιρείας Ορθοδυναμική ΑΒΕΕ. Παράλληλα η εταιρεία Lompax Ι.Κ.Ε. του εμπιστεύτηκε την θέση του επιστημονικού διευθυντή, αναγνωρίζοντας το όραμα και τις ικανότητές του ώστε να οργανώσει την αποκλειστική διάθεση στην Ελλάδα και Κύπρο όλων των προϊόντων και υπηρεσιών της εταιρείας στο χώρο της ενζυμοθεραπείας (ENZYMEDICA S.A.) .

Είναι διακεκριμένος και πολυγραφότατος, με άρθρα και δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, πληθώρα παρουσιάσεων και ομιλιών σε συνέδρια, σεμινάρια και ημερίδες. Με αναφορές στο συγκρότημα βιοκλιματικών κατοικιών του σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά Αρχιτεκτονικής. Διάκριση: Έυφημος μνεία στην World Architecture Community.

Διετέλεσε μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Φ.Σ.Α., εκλέκτορας του Π.Φ.Σ. και Πρόεδρος του 4ου Πολυθεματικού Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου Α΄ Βαθμίδας Φροντίδας Υγείας.  Είναι μουσικός jazz και blues, χόμπι του είναι και οι συλλογές, όπως και η σύγχρονη αρχιτεκτονική – Γλ.: Γαλλικά, Αγγλικά, Ιταλικά, Γερμανικά, Ισπανικά – E-Mail: caposhealthcare@gmail.com ■