Μητρόπαπας Κων/νος

Διευθύνων Σύμβουλος, Senior-Lead Auditor “diaplous s.s.d.a. ltd”

diaplous-mitropapasΈχει πραγματοποιήσει σπουδές στη Διοίκηση  Επιχειρήσεων και Marketing, ενώ έχει και δίπλωμα σπουδών φωτογραφίας. Έχει εμβαθύνει σε συστήματα διαχείρισης και οργάνωσης  επιχειρήσεων, επιχειρησιακή ηθική, coaching, εκπαίδευση, και εκπαίδευση εκπαιδευτών. Έχει παρακολουθήσει ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα Train The Trainer και Coach The Trainer σε Στουτγάρδη και Λονδίνο, λαμβάνοντας τον τίτλο Master Trainer.

Το 1990 ξεκινά στο χώρο της  διαφήμισης. Έως και το 1993 εργάστηκε σε διαφημιστική εταιρεία, κατέχοντας αρχικά τη θέση του Account Executive και στη συνέχεια του Account Director. Το 1993 μεταπηδά στο Marketing – Δημόσιες Σχέσεις μεγάλης εταιρείας ελαστικών αυτοκινήτων, στην οποία ένα χρόνο αργότερα ανέλαβε και τη διεύθυνση εξειδικευμένων πωλήσεων.

Το 1998 ξεκινά το δικό του επαγγελματικό εγχείρημα. Ιδρύει τη “Διάπλους” και δραστηριοποιείται ως Σύμβουλος Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητος. Αναπτύσσοντας αρχικά συνεργασίες με μικρές εταιρείες και εν συνεχεία με μεγαλύτερες, επιδίωκε πάντα να προσθέτει πραγματική αξία στην προσπάθεια βέλτιστης οργάνωσης και απόδοσης ανθρώπων εντός επιχειρήσεων/οργανισμών.

Το 2003 που επελέγη -μέσω συστάσεων- από τον Γερμανικό Φορέα Πιστοποιήσεων TÜV SÜD, αναλαμβάνει αρχικά επιθεωρήσεις και αργότερα πλήθος έργων στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Το 2007 η “Διάπλους” πλέον είναι partner του TÜV SÜD Auto Service στην Ελλάδα και ξεκινώντας παράλληλα την εκπροσώπηση (international partner) του TÜV Hessen, μετατρέπεται σε Φορέας Πιστοποίησης, Ελέγχου και Εκπαίδευσης.

Το 2012 η “Διάπλους” καταθέτει τη δική της πρόταση στο χώρο της εκπαίδευσης, δημιουργώντας το “diaplous Training Experience Center”, ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό κέντρο, έτοιμο να υποδεχθεί ανθρώπους από όλους τους κλάδους επιχειρήσεων. Ειδοποιό διαφορά σε όλη αυτή τη νέα προσπάθεια, αποτελεί ο ιδιαίτερα πρωτοποριακός χώρος εκπαίδευσης που στεγάζεται στο βιομηχανικό χώρο του ART FACTORY.

Γνωρίζοντας τις ανάγκες των επιχειρήσεων εκ των έσω, προτείνει μια καινοτόμα πρόταση στην αγορά, που βασίζεται στο σχεδιασμό ενός ιδιαίτερα προσεγμένου χώρου εκπαίδευσης, στους καταρτισμένους – προσηλωμένους εκπαιδευτές με έντονη ανθρώπινη υπόσταση, στις εναλλακτικές μεθόδους που σχεδιάζονται με βάση τη διάδραση και την ανατροφοδότηση και σε εκπαιδευτικά θέματα που τυγχάνουν προσέγγισης από νέες σκοπιές.

Παράλληλα, προσφέρει τις υπηρεσίες του (Mentor) στο “iforU Greek Mentoring Network”, συμμετείχε εθελοντικά στο Δίκτυο Σχολικής Καινοτομίας του “Ιδρύματος Λαμπράκη” για τον επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων και είναι παρόν σε κάθε προσπάθεια μεταλαμπάδευσης αξιών.

Εισήγαγε στα ελληνικά δεδομένα το web coaching. Όλα τα εκπαιδευτικά σεμινάρια είναι πιστοποιημένα από το TÜV Hessen. Ανέλαβε, σχεδίασε και υλοποίησε τη ιδέα του ανοιχτού εκπαιδευτικού κέντρου, μετατρέποντας ένα βιομηχανικό χώρο (ART FACTORY), σε ένα εναλλακτικό και καινοτόμο εκπαιδευτικό-συνεδριακό χώρο. Επιλέχθηκε από τους φορείς πιστοποίησης TÜV SÜD & TÜV Hessen.

Υπήρξε ένας εκ των δέκα επικρατέστερων υποψηφίων, για το Βραβείο Επιχειρηματικότητας 2012.