Πηλού Ζανέτ

Σοπράνο

GR0400259_Jeannette Pilou_trueΓεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Τελείωσε τις βασικές σπουδές

της σε Αγγλικά και Γαλλικά κολλέγια της Αλεξάνδρειας, καθώς και τα πρώτα μαθήματα τραγουδιού και μουσικής. Τελειοποίησε την τεχνική της στο Μιλάνο, δίπλα στην Carla Castellani. Παράλληλα σπούδασε σκηνογραφία στην Accademia Di Brera στο Μιλάνο, όπου κατοικεί μόνιμα. Μερικοί χαρακτηριστικοί σταθμοί από τη μακροχρόνια σταδιοδρομία της (1964-98) είναι οι ακόλουθοι: 1. “La Fenice”, Βενετία με τους ρόλους Violetta στην Traviata και Mimi από την Bohθme. 2. Staatsoper της Βιέννης, όπου ερμήνευσε όλο της σχεδόν το ρεπερτόριο σε 15 σεζόν. 3. Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης με Traviata, Romeo et Juliette etc. 4. Festival Salzburg με Don Giovanni. 5. Teatro Colon Buenos Aires με La Rondine, Elisir, Peleas et Melissande, etc. 6. Opera του Παρισιού με Ορφέας και Ευρυδίκη, Μανόν και Bohθme. 7. La Scala Di Milano me με Fidelio και Faust. 8. Covent Garden στο Λονδίνο με Butterfly, etc. 9. Festival Αιξ αν Προβάνς με Πελλέας και Μελισσάνθη και πολλά άλλα θέατρα μεταξύ των οποίων στην Ελλάδα στο Ηρώδειο, Λυρική Σκηνή και Μέγαρο Μουσικής. Συνεργάστηκε με τους Μαέστρους Καρλ Μπαίμ, Χέρμπερτ φον Κάραγιαν, Ζούμπιν Μέτα, Τόμας Σίπερς, Ζώρζ Πρέτρ κ.α., καθώς και με διάσημους σκηνοθέτες όπως ο Λουκίνο βισκόντι, Φράνκκο Ζεφιρέλλι, Ζαν Πιερ Πονέ, Ζάν

Λουί Μπαρώ, Ρενέ Κλαίρ, Ζυλ Ντασέν και άλλους. Για τις μεγάλες επιτυχίες στο Γαλλικό ρεπερτόριο έχι τιμηθεί από τη Γαλλική Κυβέρνηση με τον τίτλο “Chevalier pour les Arts et les Lettres” το 1975 και πρόσφατα με το βραβείο “Puccini” στην Ιταλία.

 

H βιογραφία της κ. Πηλού φιλοξενείται στις σελίδες της 4ης έκδοσης του Who is Who που κυκλοφόρησε το 2009 μέχρι και σήμερα.