Λίλα Ζαφειροπούλου

Χορογράφος – Χορεύτρια, Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Ομάδας Χορού “ΕΛΔΩΡ”.
Γεννήθηκε στην Αθήνα.

Φοίτησε στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (1981-93). Στη συνέχεια σπούδασε με υποτροφία του Υπουργείου Πολιτισμού στο Ladan Center της Μεγάλης Βρετανίας, όπου και έλαβε το “Diploma in Dance Theatre”. Έχει επίσης ολοκληρώσει το 2ετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα σπουδών στο Body – Mind Centering, ενώ έχει σπουδάσει επίσης πιάνο, τραγούδι, υποκριτική, ιδεοκίνηση, αυτοσχεδιασμό και κινησιολογία για ηθοποιούς.

Από το 1994 διδάσκει χορό και κινησιολογία σε ηθοποιούς. Έχει χορέψει με τα σημαντικότερα συγκροτήματα της Ελλάδας (Oκτάνα, Ροές, Χορικά, Αέναον Χοροθέατρο) και έχει περιοδεύσει σε σημαντικά κέντρα του χορού σε όλο τον κόσμο (Αγγλία, Γαλλία, Ιαπωνία, Κούβα, Αγ. Πετρούπολη). Έχει συνεργαστεί με την Εθνική Λυρική Σκηνή και το Μέγαρο Μουσικής Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Το 2000 πρωταγωνίστησε στην παρουσίαση της ελληνικής συμμετοχής για την EXPO στο Ανόβερο και ερμήνευσε ρόλους όπως Ιουλιέτα (Ρωμαίος και Ιουλιέτα), Κλυταιμνήστρα (Ορέστεια), Νύφη (Ματωμένος Γάμος). Έχει χορογραφήσει για την Jessica Henou στα “Χοροεργοτάξια 2005”, για το θέατρο (Τρωάδες, σκην. Κ. Νταλιάνη) και έχει εργαστεί ως βοηθός χορογράφου του Χ. Μανταφούνη στις παραστάσεις “Σφήκες”, “Κάρμεν” και “Ματωμένος Γάμος”.

Το 2002 ίδρυσε την ομάδα Σύγχρονου Χορού “ΕΛΔΩΡ”, η οποία λαμβάνοντας έμπνευση από την συνάντηση ανθρώπων από διαφορετικούς πολιτισμούς, σχεδιάζει χορευτικές απόπειρες που φτάνουν σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη. Η ομάδα επιχορηγείτο από το ΥΠ.ΠΟ.

Έχει δώσει πολλές ομιλίες σε σεμινάρια στη Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ έχει αρθρογραφήσει και σε περιοδικά του χώρου.
Το 1989 κέρδισε την πρώτη διάκριση στον 1ο διαγωνισμό χορογραφίας που διοργάνωσε ο Δήμος Αθηναίων, το 1992 κέρδισε το 1ο βραβείο στο διαγωνισμό χορογραφίας του ΕΟΤ, το 1998 προτάθηκε για το Κρατικό Βραβείο ως καλύτερη χορεύτρια της χρονιάς και κέρδισε μαζί με τα μέλη της “Ομάδας Σύγχρονου Χορού” του Χάρη Μανταφούνη το Κρατικό Βραβείο για την καλύτερη χορογραφία της χρονιάς.
Είναι αντιπρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων και μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού (C.I.D.).

Η βιογραφία της Λίλας Ζαφειροπούλου φιλοξενείται στις σελίδες του Who is Who από το 2010 έως και σήμερα.