Βελλιώτου Πέγκυ

pvelliotouΓενική Διευθύντρια, Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Ανθρώπινου Δυναμικού στην “KPMG”

Αντλεί την καταγωγή της από τον Πειραιά, με απώτερη την Κρήτη και την Πελοπόννησο. Ο παππούς Χαράλαμπος ήταν εφοριακός, ενώ ο παππούς Ηλείας ναυτικός. Ο πατέρας της ήταν ναυπηγός και συγγραφέας, με κοινωνική προσφορά στον εκκλησιαστικό χώρο.

Έκανε τις εγκύκλιες σπουδές της στην Ελληνογαλλική Σχολή Saint Joseph και αποφοίτησε από το Λύκειο Φαλήρου. Απέκτησε το πτυχίο του Οικονομικού Τμήματος της ΑΣΟΕΕ (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) το 1992, ενώ παράλληλα έκανε σπουδές πιάνου και φούγκα με δίπλωμα από το Ελληνικό Ωδείο. Eίναι κάτοχος του διπλώματος Τεχνικών Διαπραγμάτευσης Ηarvard University.

Από το 1991 έως το 1995, στα φοιτητικά της χρόνια, εργάστηκε στο οικονομικό τμήμα της εταιρείας “Good Year”. Από το 1995 έως το 1999, εργάστηκε στο εμπορικό τμήμα της εταιρείας πετρελαιοειδών “Shell”, ως επιχειρησιακή αναλύτρια, με εκπαίδευση για τη διαχείριση αλλαγής της εταιρείας. Έκτοτε και έως σήμερα, εργάζεται στην εταιρεία παροχής υπηρεσιών “KPMG”, στον τομέα ανθρώπινου δυναμικού με ειδίκευση στο χώρο επιλογής στελεχών, αξιολόγησης και εκπαίδευσης σε συγκεκριμένους τομείς. Από το 2007 είναι εταίρος στον τομέα επιλογής στελεχών για πελάτες.

Είναι προσκλεκλημένη ομιλήτρια σε φορείς και ιδρύματα για σχετικά θέματα. Συμμετέχει και έχει την ευθύνη της οργάνωσης πολλών κοινοφελών έργων Αρθρογραφεί τακτικά σε ζητήματα σχετικά με τις τάσεις στην απασχόληση ανθρώπων, καθώς και σε αναλύσεις για θέματα αγοράς ή δεξιοτήτων. Μέλος του Ινστιτούτου Πωλήσεων Ελλάδας