Ζαλοκώστας Γεώργιος

Διευθυντής Μ.Μ.Ε.

iadΈλκει την καταγωγή του από την Αθήνα, με απώτερη την Ήπειρο. Πρόγονός του ο Γεώργιος Ζαλοκώστας, ο οποίος εκδιωκόμενος από τον Αλή Πασά, εγκαταστάθηκε με τον πατέρα του στο Λιβόρνο της Ιταλίας, όπου και διέπρεψε. Πολέμησε και τραυματίστηκε στην Έξοδο του Μεσολογγίου και αργότερα τιμήθηκε με το βαθμό του Ταγματάρχη. Ο γιος του Ευγένιος, υπήρξε Διπλωμάτης και Υπουργός Εξωτερικών. Ο παππούς του Γεώργιος Ζ. εργάστηκε σε διπλωματικές θέσεις, ο πατέρας του ήταν Νομικός και ασχολήθηκε με τον ασφαλιστικό χώρο. Ο παππούς του Τιμολέων Λ. δραστηριοποιήθηκε στη ναυτιλία. Απόφοιτος των Eκπαιδευτηρίων Αϊδονοπούλου και του Πρότυπου Σχολείου Ξένου. Σπούδασε Οικονομικά στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και έλαβε το πτυχίο του το 1985.

Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Deree College. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο London School of Economics, από όπου απέκτησε το Master of Science In Economics το 1986. Aπό το 1989 έως σήμερα εργάζεται στην εταιρεία Unilever. Αρχικά ασχολήθηκε στο χώρο του marketing και από το 1996 κατέχει τη θέση του media manager. Το διάστημα 1999-2000 εργάστηκε για την Unilever στην Ολλανδία, αναλαμβάνοντας τη θέση του Interactive Media Manager για όλη την Ευρώπη. Επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου κατέχει τη θέση του Διευθυντή M.M.E στην Unilever για Ελλάδα και Κύπρο.

Προώθησε την ίδρυση του Interactive Αdvertising Bureau Hellas – IAB (Οργανισμός Διαδραστικής Επικοινωνίας) στα πρότυπα του διεθνούς φορέα και εκλέγεται πρόεδρος για 3 συνεχείς θητείες το διάστημα 2002-2008.