Σπυρακόπουλος Σωτήρης

Διευθυντής Μάρκετινγκ στη γαλακτοβιομηχανία ΦΑΓΕ

Έκανε τις εγκύκλιες σπουδές του στην Αθήνα. Απέκτησε το πτυχίο του Οικονομικού Πανεπιστημίου (Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων το 1993 και το ΜSc στο Μάρκετινγκ του Manchester School of Management (UMIST) το 1996. Υπηρέτησε ως έφεδρος αξιωματικός στην Πολεμική Αεροπορία το διάστημα 1993-95

Εργάστηκε από το 1996, στην L’OREAL HELLAS στο τμήμα φαρμακευτικών καλλυντικών στο μάρκετινγκ της “Phas”, ως Product Manager, στη συνέχεια ως Group Product Manager της “Vichy” και αργότερα ως Trade Marketing Manager και Marketing Manager στον κλάδο προϊόντων ευρείας διανομής. Με την αποφασιστική καθοδήγησή του, η ομάδα του πέτυχε την καθολική αλλαγή του τρόπου παρουσίασης των καλλυντικών, τόσο στα εξειδικευμένα καταστήματα καλλυντικών, όσο και στα μεγάλα καταστήματα τροφίμων. Επί των ημερών του, ως επικεφαλής στο μάρκετινγκ, η Garnier σημείωσε μεγάλη ανάπτυξη λανσάροντας νέες κατηγορίες και κερδίζοντας την ηγεσία σε αρκετές. Από το 2007 έως και σήμερα είναι διευθυντής μάρκετινγκ της γαλακτοβιομηχανίας ΦΑΓΕ.

Είναι προσκεκλημένος ομιλητής σε φορείς και ιδρύματα, μεταξύ των οποίων και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας. Έχει προσλάβει και εκπαιδεύσει πολλά νέα στελέχη τα οποία σήμερα σταδιοδρομούν σε διευθυντικές θέσεις μεγάλων εταιρειών.

Αρθρογραφεί κατά διαστήματα σε θέματα μάρκετινγκ. Η μεταπτυχιακή του ερευνητική εργασία με θέμα “Τραπεζικές Υπηρεσίες στην Ελλάδα” δημοσιεύτηκε στο έγκυρο επιστημονικό περιοδικό Internationa Journal of Bank Marketing και βραβεύτηκε.

Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου. Έχει διατελέσει εκπρόσωπος της L’OREAL στην επιτροπή E.C.R. Hellas 2000-03 συμμετέχοντας σε ομάδες εργασίας που εκπόνησαν σημαντικά έργα