Ραμπάτ Βασίλης

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Eταιρείας XEROX HELLAS A.E.E.

Γεννήθηκε στην Βηρυτό. Σε ηλικία 8 χρονών ο εμφύλιος πόλεμος αναγκάζει τους γονείς του να επιστρέψουν στην πατρίδα της μητέρας του, όπου ο ίδιος αποπερατώνει την βασική του εκπαίδευση στα Ελληνογαλλικά Σχολεία Δελασάλ Θεσσαλονίκης και Λεόντειο Σχολή Αθήνας. Κατόπιν, πετυχαίνει στις εισαγωγικές εξετάσεις και φοιτεί στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, από το οποίο αποφοιτεί το 1992. Τέλος, έχει παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό σεμιναρίων κατά την διάρκεια της συνεργασίας του με την XEROX, τα οποία είχαν διοργανωθεί από την εταιρεία και αφορούσαν όλο το φάσμα της κάθετης κατάτμησης μιας εταιρίας.

Πριν καταλήξει στην XEROX HELLAS A.E.E., πειραματίστηκε με διάφορες δουλείες. Δούλεψε ένα χρόνο ως λογιστής στην εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” και ως πωλητής στη μεγάλη βιομηχανία χρωμάτων “ΒΕΧΡΩ Α.Ε.”. Σε ηλικία 22 ετών αποφασίζει να εργαστεί στην XEROX. Αρχικά εργάζεται ως πωλητής νέων πελατών, κατόπιν ως πωλητής μεγάλων πελατών, ως υπεύθυνος ομάδας πωλητών μεγάλων πελατών, ως Marketing and Sales Director και τέλος από τις αρχές του 2003 καταλαμβάνει την θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου της Εταιρείας, καταφέρνοντας να ανελιχθεί σε ένα αξιοκρατικό περιβάλλον από τις χαμηλές βαθμίδες της ηγετικής πυραμίδας στην υψηλότερη.

Έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα άριστο εργασιακό περιβάλλον στην εταιρεία την οποία διευθύνει. Απόδειξη αυτού αποτελεί το γεγονός ότι η εταιρεία XEROX Ελλάδος έχει καταφέρει να μπει δύο φορές τα τελευταία χρόνια στα 20 καλύτερα “Work Places” της Ελλάδας και 1 φορά στα 100 καλύτερα της Ευρώπης. Υπήρξε ο νεότερος Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας XEROX στην Ευρώπη, αφού κατάφερε να ανελιχθεί στην προαναφερθείσα θέση σε ηλικία μόλις 35 ετών. Τέλος, έχει καταφέρει να φέρει νέες ιδέες στην εταιρεία και να την στελεχώσει με νεαρά και φιλόδοξα άτομα