Μητροπούλου Ρέα

Δικηγόρος – Πρόεδρος της WISTA Hellas

rea-mitropoulouΓεννήθηκε στην Αθήνα και ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές της το 1989 στο Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Εμπορικό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο του Cambridge.

Συνεργάστηκε με τον τ. Υπουργό Δικαιοσύνης και Πρύτανη
του ΕΚΠΑ Μ. Σταθόπουλο σε θέματα νομικής έρευνας, γνωμοδοτήσεων και νομικών δημοσιεύσεων. Διετέλεσε δικηγόρος των Ναυπηγείων Ελευσίνας Α.Ε. Τώρα εργάζεται στο δικηγορικό γραφείο Bartsiokas, Metropoulou & Associates Lawyers με ειδίκευση στο Ναυτικό Δίκαιο. Διατελεί επικεφαλής του Νομικού Τμήματος και του Τμήματος Απαιτήσεων Ναυτιλιακών Εταιρειών του Πειραιά.

Είναι πρόεδρος της WISTA Hellas. Από αυτή τη θέση έχει οργανώσει πλήθος εκδηλώσεων, σεμιναρίων και έχει παραχωρήσει άρθρα και συνεντεύξεις στον ναυτιλιακό τύπο με σκοπό την περαιτέρω ανάδειξη της Ελληνικής Ναυτιλίας καθώς και την επιμόρφωση και δικτύωση των γυναικών που ασχολούνται με αυτή.

Τον Ιούνιο του 2013, ως Πρόεδρος της WISTA Hellas, οργάνωσε στην Ύδρα διήμερο συνέδριο των χωρών της Μεσογείου σχετικά με τις προκλήσεις του ναυτικού επαγγέλματος.

Το 2012 βραβεύτηκε για τη δράση της στην ελληνική ναυτιλία. Μέλος της κριτικής επιτροπής των βραβείων της Ναυτιλίας Lloyd’s List Greek Shipping Awards για δύο συνεχή έτη (2012 και 2013).

Η βιογραφία της κ. Μητροπούλου θα βρίσκεται στην 8η έκδοση του Who is Who 2013.