Δημήτριος Ματθαίου

Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) της «Arcadia Shipmanagement Co Ltd» & Πρόεδρος του Οργανισμού «GREEN AWARD»

Πρόεδρος του «AHEPA Maritime Chapter AJ-45 Saint Nicholas»

«Ο καινοτόμος Ηγέτης της Ελληνικής Ναυτιλίας με ΄Έμπνευση & Ταλέντο!»


Ο Δημήτριος Ματθαίου είναι μία πολυβραβευμένη διαπρέπουσα προσωπικότητα στο χώρο της Ναυτιλίας και ως CEO & Managing Director στην «Arcadia Shipmanagement Co Ltd & Aegean Bulk Co Inc.» έχει να επιδείξει πολλές επαγγελματικές επιτυχίες στο ενεργητικό του. Είναι Πρόεδρος της «Green Award Foundation», ο οποίος είναι ένας ανεξάρτητος και μη κερδοσκοπικός οργανισμός που από το 1994 παρακινεί τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας στη ναυτιλία. Το «Green Award» είναι μοναδικό καθώς συγκεντρώνει διαχειριστές πλοίων, ιδιοκτήτες, λιμάνια και παρόχους θαλάσσιων υπηρεσιών που έχουν δεσμευτεί να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα και να πληρούν πρότυπα που υπερβαίνουν τις νόμιμες απαιτήσεις.

Ο Δημήτριος Ματθαίου είναι ένας Ηγέτης με έμπνευση και ταλέντο, αφοσιωμένος στα καθήκοντά του, καινοτόμος στους ρόλους του και πιστός στο εταιρικό πνεύμα. Είναι ένας Διευθύνων Σύμβουλος προσανατολισμένος στα αποτελέσματα, ο οποίος συνδυάζει μια έντονη ευφυΐα με ισχυρές αναλυτικές και συνθετικές δεξιότητες. Έχει απαιτήσεις στον εαυτό του και επιδεικνύει φιλοδοξία και επαγγελματική συνέπεια. Με εξαιρετική εργασιακή απόδοση σε όλη την καριέρα του, έχει επιδείξει υψηλό επίπεδο εμπειρίας, υγιή αυτοπεποίθηση και εξαιρετικές ηγετικές δεξιότητες. Μέσα από τις ενέργειες και τη σκληρή δουλειά, έχει κερδίσει το σεβασμό όλων στην ναυτιλιακή κοινότητα.

Έλαβε αθρόες τιμητικές διακρίσεις και βραβεία. Συγκεκριμένα, του έχει απονεμηθεί το Βραβείο Καλύτερου Διευθυντή της Χρονιάς στα «Βραβεία Ευκράντη» (2016) του Ιδρύματος Λασκαρίδη. Επίσης, βραβεύτηκε με το Βραβείο Προσωπικότητας στα Βραβεία GREEN4SEA (2017) καθώς και με προσωπικό βραβείο από την Masters & Mates Union of Greek Merchant Marine. Ακόμη, το 2018 έλαβε και άλλο Βραβείο στα «Βραβεία Vaporia».

 Ο Καπετάνιος Δημήτριος Ματθαίου, συμβάλλει σημαντικά στην ποιοτική εξέλιξη της αγοράς και της γενικής επιχειρηματικής κοινότητας μέσω των ομιλιών και των παρουσιάσεών του σε συνέδρια, φόρουμ και διεθνείς εκδηλώσεις.

Επίσης, μεταδίδει τις γνώσεις του ως Λέκτορας στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ναυτιλία» στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά. Είναι Μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕΠΑ και Εκτελεστικό Μέλος Επιτροπής στο ALBA Graduate Business School καθώς και Governor στο International Propeller Club of the United States. Διατηρεί θέσεις και στην «Intercargo» ως Executive Committee Representative, στην «Intertanko» ως Αντιπρόεδρος της Hellenic Mediterranean Panel (HMP) και στο «Norwegian Hull Club» ως Εκτελεστικό Μέλος Επιτροπής.

Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε εξέχοντα κλαδικά περιοδικά καθώς έγινε και διεξοδική παρουσίαση του ίδιου με εγκωμιαστικά σχόλια. Είναι Μέλος εκτός των άλλων στο Informal Tanker Operator’s Safety Forum (ITOSF και στο The Nautical Institute ως Associate Fellow.

Στον ελεύθερο χρόνο που διαθέτει για τον ίδιο ασχολείται με την ορειβασία, το περπάτημα, το θαλάσσια σπορ, τη μουσική και τον κινηματογράφο.

 

Email: mattheou.dimitrios@gmail.com & md@arcadiasm.gr

Ιστοσελίδα: https://www.dimitriosmattheou.com