Μαρία Ψωμά

Αισθητικό αποτέλεσμα και ποιότητα ζωής!

Δρ. Ιατρός Βιοπαθολόγος, Ιατρός Παχυσαρκίας και Αντιγήρανσης

headshotΟμορφιά και ποιότητα ζωής, χαρίζει με τη γνώση της και την επιστήμη της, καταπολεμώντας τα αρνητικά που μπορούν να αφαιρέσουν από τον άνθρωπο την ισορροπία μεταξύ πνεύματος και σώματος. Έτσι ως γιατρός έχει αναπτύξει ιδιαίτερη σχέση με τους ασθενείς της. Αντιμετωπίζει τον άνθρωπο ολιστικά συνδυάζοντας άριστα την κλασσική ιατρική με καινοτόμες μεθόδους πρόληψης. Βαδίζει πάντα με ανοιχτούς ορίζοντες. Για εκείνη το αποτέλεσμα μετράει και οι ξεχωριστές μέθοδοι για κάθε ασθενή.  

Γεννήθηκε στη Δράμα. Ο πατέρας της είναι Ιατρός Γυναικολόγος και η μητέρα της μαία. Προέρχεται από μια ιατρική οικογένεια, που την παρότρυνε και τη στήριξε σε όλες τις επιλογές της. Εκείνη ακολούθησε την εξέλιξη των επιστημών και διάλεξε το καλύτερο και το νέο για την επιστήμη, αφουγκράζεται το μέλλον με ανοιχτό μυαλό για τη πρόοδο!

Έτσι, κατόπιν εξετάσεων εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της με επιτυχία και συνέχισε έχοντας τις καλύτερες επιδόσεις. Μετά τη λήψη του πτυχίου πραγματοποίησε την ειδικότητα της στη βιοπαθολογία-μικροβιολογία, στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Π.Γ.Ν.Α. Αλεξάνδρα. Παράλληλα, εργάστηκε στην Πανεπιστημιακή Έδρα της Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, όπου και εκπόνησε διδακτορική έρευνα.

Αφού έγινε κάτοχος του διδακτορικού διπλώματος, ακολούθησαν μεταπτυχιακές σπουδές εξειδίκευσης στην “Ιατρική και Χειρουργική της Παχυσαρκίας” στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Παρισιού (Paris VI).

Η παχυσαρκία και η Αντιγήρανση ήταν τομείς που της τράβηξαν το ενδιαφέρον και ήθελε να συνεχίσει να εργάζεται με πάθος και αγάπη για τον ασθενή. Γι’ αυτό, συνέχισε με σπουδές στην Ιατρική της Αντιγήρανσης στην Αμερικανική Ακαδημία Αντιγήρανσης, αποκτώντας τον τίτλο Board certified to Antiaging Medicine. Έχει παρακολούθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων σχετικά με την Ιατρική της Παχυσαρκίας και της Αντιγήρανσης στο εξωτερικό και κυρίως στην Αμερική. Στη διάρκεια της καριέρας της διέπρεψε προσφέροντας πολλά στους πάσχοντες.

pswma1Αγαπάει τη καινοτομία, τις νέες μεθόδους αντιμετώπισης των προβλημάτων στην παχυσαρκία και στο γήρας έτσι όπως εφαρμόζονται στην παγκόσμια ιατρική . Το 2006 ίδρυσε το προσωπικό της Ιατρείο. Πρόκειται για το Κέντρο Αντιγήρανσης και Αντιμετώπισης της Παχυσαρκίας “Dr Psoma Wellness Center”, το οποίο λειτουργεί με άδεια πολυιατρείου από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών. Έχει δημιουργήσει έναν άρτια εξοπλισμένο ιατρικό χώρο με πλήρη εργαστηριακό εξοπλισμό που στελεχώνεται από ιατρικό προσωπικό που απαρτίζεται από δερματολόγους, φυσιάτρους, ορθοπεδικούς, βελονιστές κ.α. Με στόχο την ολιστική αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, λαμβάνει ένα πλήρες ιατρικό ιστορικό, πραγματοποιεί όλες τις σύγχρονες εξετάσεις και εστιάζει στην ιδιοσυγκρασία του ψυχισμού και τον τρόπο ζωής του κάθε ατόμου, προκειμένου να σχεδιαστεί ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής. Πραγματοποιεί εξειδικευμένες εξετάσεις, αιματολογικές, ορμονικές, λιπομέτρησης, μέτρησης 24ώρου μεταβολισμού, οξειδωτικού στρες (ελευθέρων ριζών), βιταμινών και βαρέων μετάλλων, Τεστ δυσανεξίας τροφών και DNA test (διατροφογενετική) και ακολουθεί θεραπείες που αποσκοπούν στη γρήγορη απώλεια βάρους με ιατρική επίβλεψη διατηρώντας τη μυϊκή μάζα και την ελαστικότητα του δέρματος, στην επιτάχυνση του μεταβολισμού, στην αποτοξίνωση του γαστρεντερικού, στη βελτιστοποίηση της ευεξίας και της ενέργειας του κάθε ατόμου, στην πρόληψη ασθενειών, αλλά κυρίως στη διατήρηση των αποτελεσμάτων. Ακολουθώντας τα νέα δεδομένα της παγκόσμια επιστημονικής ιατρικής κοινότητας, έχει εντάξει στις υπηρεσίες της τη χρήση βιταμινών και διατροφικών συμπληρωμάτων. Επίσης έχει αναπτύξει συνεργασίες με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα του εξωτερικού, σε θέματα παχυσαρκίας και αντιγήρανσης .

Τα ιδιαίτερα επιτεύγματά της είναι πολλά, καθώς υπήρξε και η ίδια παχύσαρκη ως έφηβη και οι σπουδές της τη βοήθησαν να κατανοήσει το πρόβλημα της παχυσαρκίας στην επιστημονική του βάση. Άλλα ιδιαίτερα επιτεύγματα είναι οι εξειδικεύσεις της στην Ιατρική και Χειρουργική της Παχυσαρκίας και στην Ιατρική της Αντιγήρανσης, οι οποίες συνδέονται άμεσα και εστιάζουν στην πρόληψη και αντιμετώπιση με την ιατρική επίβλεψη, σε συνδυασμό με το καλύτερο δυνατό αισθητικό αποτέλεσμα και στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής. Έχει αναπτύξει ιδιαίτερη σχέση με τους ασθενείς της ώστε να μπορέσει να προσφέρει και να τους κάνει καλά.

Εκείνο που την κάνει να ξεχωρίζει είναι ότι επικεντρώνεται στην ολιστική αντιμετώπιση του εκάστοτε ιατρικού προβλήματος στοχεύοντας πάντα στην ισορροπία μεταξύ πνεύματος και σώματος. Στο ιατρείο της έχει εντάξει καινοτόμες μεθόδους πρόληψης και αντιμετώπισης που συνδυάζονται άριστα με την κλασσική ιατρική και στηρίζονται στις επιστημονικές ιατρικές προδιαγραφές.

Στο ενεργητικό της έχει πλήθος δημοσιεύσεων, άρθρα της έχουν δημοσιευτεί στον περιοδικό τύπο. Επιπλέον, στην ιδιωτική ιστοσελίδα που διατηρεί, διατίθεται σημαντικός αριθμός άρθρων σχετικά με την αντιγήρανση και την παχυσαρκία. Συνεντεύξεις της έχουν φιλοξενηθεί στον τηλεοπτικό τύπο.

10250179_728266283861391_1561565655401030668_nΔιακρίθηκε από πολύ νεαρή ηλικία αφού είναι αριστούχος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπήρξε η μοναδική Ευρωπαία Ιατρός ανάμεσα σε Γάλλους συναδέλφους, κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών της σπουδών στην “Ιατρική και Χειρουργική της Παχυσαρκίας” στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Paris VI.

Έχει ένα ευρύ πεδίο δράσης είναι τακτικό μέλος της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας της Παχυσαρκίας, μέλος του Πανευρωπαϊκού συλλόγου Επαγγελματιών κατά της Παχυσαρκίας – SCOPE (Specialist Certification of Obesity Professional Education), της Διεθνούς εταιρείας Διατροφογενετικής (International society of Nutrigenomics), της American Society for Nutrition, της Αμερικάνικης Ακαδημίας της Ιατρικής της Αντιγήρανσης και της Obesity Society. Είναι επίσης Σύμβουλος Ορθομοριακής Διατροφολογίας .

Χόμπι της είναι η γυμναστική, τα ταξίδια . Γλ: Αγγλικά, Γαλλικά.

E-Mail: dr.psoma@gmail.com – Ιστοσελίδα: www.psoma.gr