Μανιατέα Αντωνία

Δημοσιογράφος – Διεύθυνση Σύνταξης στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (Α.Π.Ε)
Πολυγραφότατη με ποιητική πένα!

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1966. Το 1984 αποφοίτησε από το Λυκείου Χαριλάου Θεσσαλονίκης. Από το 1985-1998 φοίτησε στο τμήμα Δημοσιογραφίας του North College, παράλληλα πραγματοποίησε σπουδές στη Σχολή Θεάτρου “Παράγκα” και στη Δραματική Σχολή Κρατικού Θεάτρου Β. Ελλάδος. Παρακολούθησε εκπαιδευτικά σεμινάρια στο BBC Λονδίνου και στο αμερικανικό FOX Channel.

Ξεκίνησε το 1985 με την κάλυψη θεμάτων Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε συνεργασία με το συγκρότημα Ι. Βελλίδη, κυρίως με την εφημερίδα “ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ”. Συμμετείχε σε εξωτερικά ρεπορτάζ στην ΕΤ1 (Γρ. Β. Ελλάδας), όταν από τη Θεσσαλονίκη έβγαινε το 3λεπτό δελτίο με τίτλο “Η ΕΤ στη Βόρεια Ελλάδα”. Τα έτη 1985 και 1988 ήταν ρεπόρτερ οικονομικού ρεπορτάζ στην εβδομαδιαία οικονομική εφημερίδα “ΧΡΟΝΟΣ” και στην εφημερίδα “Η ΠΡΩΤΗ”. Συνέχισε την καριέρα της από το 1988-1989 ως υπεύθυνη πρωινής δημοσιογραφικής ζώνης, συντάκτρια και εκφωνήτρια κεντρικών δελτίων ειδήσεων του Δημοτικού Ραδιοφωνικού Σταθμού Θεσσαλονίκης FM 100. Ήταν επίσης βασική συνεργάτις του διευθυντή της εφημερίδας “ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ”, Γιάννη Λιάπη και του Νίκου Μέρτζου, εκδότη-διευθυντή της εφημερίδας “ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΒΟΡΡΑΣ”. Εργάστηκε ως συντάκτρια και ελεύθερη ρεπόρτερ στα New Channel, Ελεύθερος Τύπος, ΝΕΤ, «Έθνος», «Alter», «ΕΤ3», «ALPHA», «Rock FM» κ.α. Τέλος, είχε συνεργασίες με κυριακάτικες εφημερίδες και περιοδικά ποικίλης ύλης (ΝΕΜΕΣΙΣ, ΕΨΙΛΟΝ, ΕΙΚΟΝΕΣ, ΠΟΝΤΙΚΙ, κυριακάτικη «Ελευθεροτυπία», Απογευματινή).

Κλήθηκε σε παγκόσμιο συνέδριο από τον Αμερικανό Αντιπρόεδρο και υπουργό Περιβάλλοντος ως εισηγήτρια σε θέματα κάλυψης περιβάλλοντος

Εχει εκδώσει την ποιητική συλλογή “Κρίσης ώρα” από τις εκδόσεις «Παρατηρητής»,την φιλοσοφική πραγματεία με τίτλο “Ευτυχώς πέθανα” από τις εκδόσεις «Ισοκράτης» και το ιστορικό μυθιστόρημα με τίτλο “Σμύρνη 1922-Κι αρχίνισεν η σαφή κι ηπήρεν το φευγιό” από τις εκδόσεις «Νεφέλη»

Είναι μέλος της Ε.Σ.Η.Ε.Α. και έχει συμμετοχή σε εθνικά ζωοφιλικά και οικολογικά κινήματα. Ενδιαφέροντα:  θέατρο, λογοτεχνία. Γλ.: αγγλικά, γερμανικά. Email: tmaniatea@hotmail.com

Διαβάστε την έντυπη δημοσίευση της βιογραφίας (7η έκδοση, 2012) εδώ.