Λινάτσας Γιώργος

Διευθύνων Σύμβουλος της Axia Ventures Group

Ακολουθώντας τις τάσεις της εποχής τους σφυγμούς της αγοράς, τους ρυθμούς των οικονομικών εναλλαγών, ρίσκαρε και με επιμονή πέτυχε σε καιρούς δύσκολους σχεδόν το ακατόρθωτο. Ως Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Axia Ventures Group, διατηρεί γραφεία και δραστηριοποιείται εντός και εκτός Ελλάδος. Η Επενδυτική Τραπεζική φέρει μεταξύ άλλων την υπογραφή του, αφού πέρασε από πολλές διευθυντικές θέσεις.

Γεννήθηκε στη Λαμία, το 1969. Έλκει την καταγωγή του από την Αρκίτσα Φθιώτιδας, με απώτερη τη Δεσφίνα Φωκίδας και τη Μ. Ασία απ’ όπου οι πρόγονοί του έφυγαν μετά την μικρασιατική καταστροφή. Ο παππούς Γιώργος Λ. έφυγε το 1920 στις ΗΠΑ, επέστρεψε το 1933 με την οικονομική κρίση, όπου έχασε όλη την περιουσία του. Ο παππούς Αντώνης ήρθε νεαρός στην Χίο από την Μ. Ασία (από το Γκιούλ Μπαχτσέ Σμύρνης), συναντήθηκε με την οικογένειά του μετά από χρόνια, ασχολήθηκε με αγροτικές δραστηριότητες. Ο πατέρας του είναι κτηματίας και έμπορος αγροτικών προϊόντων. Ο αδελφός του Αντώνης είναι πολιτικός μηχανικός. Μέλη της ευρύτερης οικογένειας συμμετείχαν σε όλους τους εθνικούς πολέμους, κάποιοι από τους οποίους έχασαν την ζωή τους (Νίκος Λινάτσας, Μ. Ασία).

Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στην Αρκίτσα και στην Αταλάντη. Σπούδασε χρηματοοικονομικά και μάρκετιγκ στο University of Maryland, College Park USA 1991. Στη συνέχεια, μετεκπαιδεύτηκε στα διεθνή χρηματοοικονομικά στο American University Washington DC 1994. Υπηρέτησε την θητεία του στο Σ.Ε.Μ. 1995 – 1996.

Η καριέρα του, κρίνεται άκρως ενδιαφέρουσα. Eργάστηκε στις ΗΠΑ σε διάφορες εταιρείες, μεταξύ άλλων στο οικονομικό τμήμα της ΙΑΜ Cares 1992 – 1994. Αργότερα, στην Ελλάδα στην ΣΙΓΜΑ Χρηματιστηριακή ως οικονομικός αναλυτής και στέλεχος πωλήσεων για ξένους θεσμικούς επενδυτές 1996 – 1999. Στην Τράπεζα Εργασίας ως υπεύθυνος επενδύσεων και θεσμικών επενδυτών 1999 – 2000. Συνδημιουργεί την Artion Χρηματιστηριακή το 2000 απ’ όπου αποχωρεί το 2001. Στη συνέχεια συνεργάζεται με την Τράπεζα Πειραιώς ως υπεύθυνος του τμήματος θεσμικών επενδυτών και στην συνέχεια ως γενικός διευθυντής της Χρηματιστηριακής Πειραιώς 2001 – 2007. Είναι συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Axia Ventures Group 2008, με γραφεία στην Αθήνα, Κύπρο, Λονδίνο, Ν.Υόρκη, και αντικείμενο εργασιών την επενδυτική τραπεζική.

Επάξια φέρει τον τίτλο του διακεκριμένου συμβούλου, γι’ αυτό είναι τακτικά προσκεκλημένος ομιλητής σε διεθνείς ή ελληνικές εκδηλώσεις και συνέδρια για θέματα οικονομικά και επενδυτικά.

Είναι μέλος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών και του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου. Χόμπι του, τα ταξίδια και ο αθλητισμός . Γλ.: Αγγλικά, Γαλλικά. E-Mail: george@axiavg.com ■