Μάρκος Γερασόπουλος

Πρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής της Sanofi Aventis
Με διακρίσεις προς την άνοδο!

Από νεαρή ηλικία έδειξε έφεση στα γράμματα. Προικισμένος με επιμονή κατάφερε να ξεχωρίσει από την αρχή της καριέρας του σ’ έναν χώρο πολύ ιδιαίτερο με τις ιδέες του και την παραγωγικότητά του. Αγάπησε το χώρο του φαρμάκου και εκείνος του το ανταπέδωσε σε κάθε σκαλοπάτι που ανέβαινε. Εργάσθηκε σε πολλές νευραλγικές θέσεις μεγάλων πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιριών από τη διοίκηση, τις πωλήσεις μέχρι του διευθύνοντα συμβούλου και του Γενικού διευθυντή και του Προέδρου. Οι ικανότητές του είναι ηγετικές και ξεχωριστές με διεθνή εμπειρία.

Γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1961. Κατάγεται από το Βόλο και τη Μύκονο.  Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο Λεόντειο Λύκειο στη Νέα Σμύρνη. Ακολούθησαν σπουδές στη Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και μεταπτυχιακές σπουδές Φαρμακολογίας στο ίδιο Πανεπιστήμιο, όπου αναδείχθηκε διδάκτωρ το 1993.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική θητεία του στο Πολεμικό Ναυτικό ως υπεύθυνος φαρμακείου. Ξεκίνησε να εργάζεται ως ιατρικός επισκέπτης στην Squibb ΑΕΒΕ (1988) και σύντομα προήχθη στη θέση του Product Manager αντιβιοτικών (1989). Μετά την εξαγορά της εταιρείας από την Bristol Myers προήχθη στη θέση του Group Product Manager αντιβιοτικών (1990) της νέας εταιρείας Bristol Myers Squibb. Το 1992 προσελήφθη ως Group Product Manager στην Rhône – Poulenc Rorer και προάγεται έως το 1998 στις θέσεις του Marketing Manager, Marketing and Sales Manager και Aναπληρωτή Γενικού Διευθυντή. Το 1999, μετά τη συγχώνευση της εταιρείας με την Hoechst Marion Roussel, αναλαμβάνει τη διεύθυνση μιας εκ των δύο Business Units. Κατόπιν γίνεται Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Aventis (2000) και μετά γίνεται Γενικός Διευθυντής της Aventis Pharma ΑΕΒΕ (2002) με ευθύνη για την Ελλάδα και την Κύπρο και από το 2004 και για τη Μάλτα. Το 2004 ορίζεται Γενικός Διευθυντής της νέας εταιρείας Sanofi Aventis Ελλάδος, η οποία είναι ο τρίτος μεγαλύτερος φαρμακευτικός όμιλος στον κόσμο και πρώτος στην Ευρώπη

Ιδιαίτερο επίτευγμα για εκείνον, αποτελεί το γεγονός ότι  συνέβαλε στην ανάπτυξη των προϊόντων και πωλήσεων στις εταιρείες που έχει εργαστεί και εργάζεται. Οι ενδοεταιρικές διακρίσεις  είναι πολλές.

Είναι μέλος στο Ελληνογαλλικό Εμπορικό Επιμελητήριο (μέλος Δ.Σ.), στο Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (Σ.Φ.Ε.Ε., Αντιπρόεδρος), στην Ελληνική Εταιρεία Φαρμακευτικού Μάρκετινγκ (Ε.Ε.ΦΑ.Μ.). Στη Εταιρεία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (Ε.Α.Σ.Ε.), στο  Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος (Ν.Ο.Ε.), στο  Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο. Στην  Pharmaceutical Research and Manufacturers of America – Local American Working Group (PhRMAL.A.W.G.) – Γλ.: Γαλλικά, Αγγλικά – E-Mail: marcos.gerassopoulos@sanofi.com – Ιστοσελίδα: www.sanofi.gr ■