Ελευθερία – Έρη Κεχαγιά

  Ψυχοθεραπεύτρια – Σύμβουλος Οικογένειας

  Για την ανθρώπινη ανάπτυξη και εξέλιξη !

erh-bioΒρίσκεται κοντά στον άνθρωπο και στην οικογένειά του, με βιωματικά σεμινάρια, επιστημονικές ομιλίες και ψυχοθεραπείες. Η ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και η εξέλιξη του μέσω της γνώσης είναι ο άξονας όπου εργάζεται. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Θεωρεί ιδιαίτερη τύχη τη μικρασιατική της καταγωγή. Η γιαγιά και ο παππούς της – Ελευθερία Σωφρονιάδου και Σταμάτης Κεχαγιάς – γεννήθηκαν και έζησαν στα περίχωρα της Σμύρνης. Ανεκτίμητη τύχη θεωρεί να γνωρίσει και τον Ιωάννη Χανή και την Παρασκευή Βασιλακάκη, παππού και γιαγιά της αντίστοιχα από τη μητέρα της. Δώρο ζωής αποτελεί το ότι έχει αδελφό, τον Σταμάτη.

Είναι διακεκριμένη στον τομέα της παρουσιάζοντας μέχρι τώρα ένα αξιόλογο έργο. Έχει κατά καιρούς δημοσιεύσει άρθρα σε εφημερίδες και επιστημονικά περιοδικά και δίνει ομιλίες επάνω σε θέματα που αφορούν και σχετίζονται – ανάμεσα σε άλλα – με τον άνθρωπο, την εξέλιξή του και την ανάπτυξη του δυναμικού του. Θεωρεί ανεκτίμητες, τις γνώσεις που μπορεί και ο πιο “απλός” άνθρωπος να δώσει στους γύρω του. Η ζωή για εκείνη είναι μια ατέλειωτη μάθηση, δεν σταματά ποτέ να παρακολουθεί τις εξελίξεις και να εξειδικεύεται πάνω στην ψυχοθεραπεία παρόλο που οι σπουδές της στο αντικείμενό της είναι πάρα πολύ σημαντικές. To 1985 ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές της στο Τοσίτσειο – Αρσάκειο Σχολείο Εκάλης. Το 1990 αποφοίτησε από το Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδος (Deree), αποκτώντας το B.A. από το Τμήμα Ψυχολογίας. Το 1993 ολοκλήρωσε την ειδίκευση της στη Συμβουλευτική Ψυχολογία (Counselling Psychology) στο Keele University της Αγγλίας (U.K.). Στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε από το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕ.ΘΕ.Α.) στην Εκμάθηση Δεξιοτήτων σε παιδιά Δημοτικού – και από τον Ο.ΚΑ.ΝΑ και το Ε.ΠΙ.ΨΥ στην Πρόληψη Κατά της Χρήσης Ψυχοτρόπων Ουσιών (Ναρκωτικών). Επίσης από το ΙΔΕΚΕ (Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Υπουργείου Παιδείας) στην Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Συμβουλευτικής Σχολών Γονέων. Εκπαιδεύθηκε και ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Συνθετική Προσέγγιση (Integrative Psychotherapy) αποκτώντας το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Ψυχοθεραπείας.

doctor_d1610ecf-8c1c-4f4d-8765-fb31d3107b69Έχει να παρουσιάσει μια καριέρα πολύπλευρη και πετυχημένη με έναν συνδετικό κρίκο. Τη κοινωνική ευαισθησία . Συνεργάζεται με ιδιωτικά Προσχολικά Κέντρα και Δημοτικά Σχολεία στην Αθήνα και την περιφέρεια. Έχει απασχοληθεί επί σειρά ετών ως καθηγήτρια Ψυχολογίας σε ιδιωτικά Ι.Ε.Κ. της Αθήνας σαν μόνιμος τακτικός εξωτερικός συνεργάτης και στο τ. Ιατρικό Σεξολογικό Ινστιτούτο Αθηνών, ως ψυχοθεραπεύτρια, για τις περιπτώσεις σεξολογικών δυσλειτουργιών ψυχογενούς βάσης. Έχει συνεργαστεί επί σειρά ετών, με τον Δήμο Λιβαδειάς – στη Λιβαδειά Βοιωτίας, έχοντας την επιστημονική ευθύνη και τον συντονισμό, τεσσάρων ομάδων Σχολών Γονέων (Ομάδων Ευαισθητοποίησης Γονέων), Προσχολικής, Σχολικής, Εφηβικής ηλικίας, καθώς και ομάδας Αυτογνωσίας. Το 1994 άνοιξε ιδιωτικό γραφείο στην Αθήνα και το 2002 ξεκίνησε ιδιωτικό γραφείο, εκ παραλλήλου με της Αθήνας – και στην πόλη της Λιβαδειάς, κατόπιν θερμής παρότρυνσης γονέων και άλλων κατοίκων της πόλης και του νομού, μετά, τόσο την επιτυχημένη σειρά των βιωματικών σεμιναρίων που διεξήγαγε στην πόλη της Λιβαδειάς, όσο και τις επιστημονικές ομιλίες της, κατόπιν προσκλήσεων των τοπικών φορέων, σε θέματα γύρω από τη ψυχολογία του ανθρώπου, τις ανάγκες και την ανάπτυξή του. Αρχικός συνδετικός κρίκος με την πόλη της Λιβαδειάς, αποτέλεσε η κοινωνική ευαισθησία και πρόσκληση του αείμνηστου τότε Δημάρχου της, κου Χρήστου Παλαιολόγου να οργανώσει Σχολές Γονέων για τους κατοίκους του Δήμου. Ιδιαίτερο Επίτευγμα για εκείνη αποτελεί το γεγονός ότι έχει εκλεγεί δύο φορές μέχρι τώρα, μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής (ΕΕΣ) και Γενική Γραμματέας του Δ.Σ. (1999 – 2003) και τελευταίως τον Μάρτιο 2013. Έχει επίσης διατελέσει δύο φορές μέλος της Επιτροπής Έγκρισης Νέων Μελών της ΕΕΣ, επί δύο τετραετίες αντίστοιχα. Μέσα από το έργο της φροντίζει να προσφέρει ως Πιστοποιημένη Ψυχοθεραπεύτρια από την Εθνική Εταιρεία Ψυχοθεραπείας Ελλάδος (Ε.Ε.Ψ.Ε.) και μέλος (ECP Psychotherapist) της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας (European Association for Psychotherapy – EAP). Επίσης είναι μέλος των Επαγγελματικών Συλλόγων: Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής (ΕΕΣ) και European Association for Counselling (EAC).

Χόμπι της έχει τη προστασία των ζώων, τους παραδοσιακούς χορούς, τα ταξίδια, το κολύμπι, οι ρακέτες, οι περίπατοι, Gourmet φαγητό (ελληνική και ξένες /εθνικές κουζίνες), η παρέα με καλούς φίλους, η μουσική (ελληνική/ξένη – πλην trance!). Η συλλογή έργων τέχνης και των καλλιτεχνικών φωτογραφιών, το θέατρο, σινεμά. Το διάβασμα βιβλίων Ψυχολογίας και βιβλίων ταξιδιωτικού, πολιτιστικού και γεωγραφικού ενδιαφέροντος.

Γλ: Αγγλικά – Proficiency Cambridge – E-Mail: info@psychiki-ygeia.gr