Δήμητρα Κορομπίλη

Αρχιτέκτων, Ιnterior Desinger, Σκιτσογράφος, Σκηνογράφος

Στα μέσα του έτους ετοιμάζει τη μη κερδοσκοπική εταιρεία που έχει ως στόχο την παροχή χρηματικής ή υλικής βοήθειας σε πάσχοντες ανθρώπους (λόγω οικονομικής κρίσης) στο χώρο της κατασκευής.

Έκανε τις εγκύκλιες σπουδές της στον Αυλώνα Αττικής. Είναι απόφοιτη του τμήματος Αρχιτεκτονικής Εσωτερικών χώρων, στην Σχολή Βακαλό, αναγνωρισμένο από το Αγγλικό Πανεπιστήμιο Derby, κάτοχος του Bachelor of Arts and Design of University of Derby.

Απο το 2001 εργάστηκε ως συνεργάτης – designer – αρχιτέκτονας με τα αρχιτεκτονικά γραφεία: Αγνή Κουβελά – Παναγιωτάτου & συνεργάτες (2001 – 2004), Ιάκωβο Αλαβάνο (2005), Νικόλαο Δελένδα & συνεργάτες (2005 – 2006) και Μιχάλης Γρυπάρης & συνεργάτες (2007 μέχρι και σήμερα) με το οποίο συμμετείχαν μαζί σε εκθέσεις αρχιτεκτονικών βραβείων αρχιτεκτονικής (Ε.Ι.Α) το 2009 με το έργο Μονοκατοικίες στην Εκάλη τα οποίο έχει χαρακτηριστεί πρότυπο βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής. Από το 2003 συνεργάζεται με τον Ντίνο Πετράτο (σκηνογράφο – ζωγράφο) και τον Γιώργο Πετρίδη (interior designer). Συμμετείχε στον σχεδιασμό σημαντικών έργων, korompiliμεταξύ άλλων και ολυμπιακών έργων. Είναι η δημιουργός της ιστοσελίδας, www.thematerialism.com, στην οποία λανσάρει νέα καινοτόμα υλικά και αντικείμενα στον χώρο του interior design και της αρχιτεκτονικής, για επαγγελματίες, ένα μεγάλο και πλήρως ενημερωμένο ηλεκτρονικό showroom σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο, ενημερώνοντας παράλληλα με άρθρα και σχετικές αναφορές για τις τελευταίες τάσεις από διεθνείς εκθέσεις αλλά και τα πλέον σημαντικά γεγονότα από το χώρο της αρχιτεκτονικής και του design.

Έχει επιμεληθεί το λεύκωμα ζωγραφικής “Ντίνος Πετράτος” – και έχει εικονογραφήσει και επιμεληθεί το βιβλίο “47″, γνωμικά στην αγγλική γλώσσα, με συγγραφέα τον Andre Nitsos 2012, έργα της έχουν δημοσιευθεί σε αρχιτεκτονικά περιοδικά και βιβλία.