Αύγουστος

Ένας μήνας όπως ο Αύγουστος δεν θα μπορούσε να παρουσιαστεί αλλιώς δίχως την αναφορά μας στο Αυγουστιάτικο φεγγάρι το οποίο μας γεμίζει με υπέροχα συναισθήματα, γι’αυτό άλλωστε είναι και το πιο χιλιοτραγουδισμένο και το πιο ερωτικό.

Από μυθολογικής άποψης λένε ότι τα φεγγmoonάρια ήταν δώδεκα, ένα για κάθε μήνα. Μετά οι θεοί αποφάσισαν, να χαρίσουν στους ανθρώπους ακόμη ένα. Το δέκατο τρίτο φεγγάρι, προσφορά, σ’ αυτούς, που ζουν έρωτες ανεκπλήρωτους….Οι πρόγονοί μας βάφτισαν στη μυθολογία τη Σελήνη Εκάτη. Τη λάτρευαν και την έτρεμαν. Κάποιοι πίστευαν ότι είναι η κόρη του Δία και της Δήμητρας, άλλοι της Ήρας και του Περσέα κι άλλοι την ταύτιζαν με την Άρτεμη.
Η Πανσέληνος του Αυγούστου έχει ένα χαρακτηριστικό, που την κάνει να ξεχωρίζει. Το διαφορετικό, δικό της χρώμα. Ειδικά λίγο μετά την ανατολή της, αλλά και προς τη δύση της.

Ας ζήσουμε αυτόν τον μήνα όσο πιο ξέγνοιαστα μπορούμε με ανθρώπους που αγαπάμε , άλλωστε οι στιγμές είναι αυτές που μένουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη μας.  Η συμβουλή μας ” Στο τέλος κάθε μέρας να κάνετε έστω και μία πράξη η οποία θα ξεχωρίζει από τις άλλες αυτό είναι άλλωστε και το μυστικό της επιτυχίας του κάθε ανθρώπου”.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=Ctt9UKG1DzE]