Αντιγόνη Παπανικολάου

 Δικηγόρος – Νομικός Σύμβουλος – Διευθύντρια Νομικών και Εταιρικών Υποθέσεων στην Microsoft Hellas A.ΒΕE

 

Είναι ένα ανήσυχο πνεύμα, δραστήρια,  αντιλαμβάνεται την πρωτοποριακή εργασία, το νέο στοιχείο ώστε να παραμένει και να ενεργεί στις επάλξεις των καιρών. Ως διευθύντρια νομικών υποθέσεων μεγάλων πολυεθνικών εταιριών συνετέλεσε στη δημιουργία ανάπτυξης γραφείων των εταιρειών όπου έχει εργαστεί. Γνώριζε τι ήθελε και το πραγματοποίησε. Κάθε φορά που αναλάμβανε υποθέσεις έδειξε άριστες επιδόσεις. Κάθε φορά που τελείωνε κάτι, κράταγε  τη θέληση και την εμπειρία για να επιστρέψει έτοιμη σε κάτι νέο για νέους δρόμους για νέες βάσεις για νέα κατάκτηση, στο κλάδο της Θέμιδας.

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1973. Έλκει την καταγωγή της από τον Κολινδρό Πιερίας. Οι πρόγονοί της είχαν συμμετάσχει στο Μακεδονικό Αγώνα και τη Μικρασιατική Εκστρατεία. Από μαθήτρια ακόμη, έδειξε επιμέλεια, θέληση, έχοντας συνεχή πρόοδο. Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές της στο Πειραματικό Σχολείο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ (1996). Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών ERASMUS παρακολούθησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου K.U. Leuven του Βελγίου (1995 – 1996). Παρακολούθησε το πρώτο έτος του μεταπτυχιακού προγράμματος Ευρωπαϊκού Δικαίου της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ (1996 – 1997). Στη συνέχεια απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα Ευρωπαϊκών Νομικών Σπουδών (LL.M) από το Κολέγιο της Ευρώπης (College of Europe) στη Μπρυζ (Bruges) του Βελγίου (1997 – 1998).

imageΕργάζεται από νεαρή ηλικία, από τα φοιτητικά της χρόνια, με μερική απασχόληση στην εταιρεία χρονομίσθωσης “PrimeTime” στη Θεσσαλονίκη, προωθώντας τα προϊόντα της εταιρείας (1991 – 1994). Πραγματοποίησε stage στη Διεύθυνση DG XVII (ENERGY) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες (1996). Έκανε πρακτική εξάσκηση στη δικηγορική εταιρεία “Βουτυράς, Ζάννας & Συνεργάτες” στη Θεσσαλονίκη (1996 – 1997). Το 1999 έλαβε την άδεια ασκήσεως δικηγορικού επαγγέλματος από το Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης (μεταφορά στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών το 2003). Αργότερα πραγματοποίησε πρακτική εξάσκηση (stage) στο Πρωτοδικείο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων στο Λουξεμβούργο στο γραφείο του Βέλγου δικαστή, κ. Κ. Lenaerts, και εν συνεχεία στο γραφείο του Έλληνα δικαστή κ. Μ. Βιλαρά (1999). Κατόπιν εργάστηκε ως συνεργάτης στο δικηγορικό γραφείο “Ελένη Μ. Παπακωνσταντίνου” στην Αθήνα (2000 – 2003). Με θέληση για άνοδο στην καριέρα της, συνεργάστηκε εξίσου καλά και με μεγάλες εταιρείες. Εργάστηκε στο Νομικό Τμήμα της επιχειρησιακής μονάδας της Μεσογείου της “The Coca – Cola Company” στην Αθήνα και ειδικότερα ως νομικός σύμβουλος της “Coca – Cola Hellas SA” ενώ ήταν η νομικός σύμβουλος που υποστήριζε την τοπική “Ολυμπιακή Ομάδα” της εταιρείας που ήταν υπεύθυνη για την ενεργοποίηση των χορηγικών δικαιωμάτων της “The Coca -Cola Company” σε σχέση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 (2003 – 2006). Κατόπιν διετέλεσε νομικός σύμβουλος της εταιρείας Παπαστράτος Α.Ε., θυγατρική της “Philip Morris International”, υποστηρίζοντας κυρίως τα τμήματα marketing και πωλήσεων (2006 – 2012). Από το 2012 είναι διευθύντρια Νομικών και Εταιρικών Υποθέσεων στην Microsoft Hellas A.ΒΕE.

Χαρακτηρίζεται από εργατικότητα, ευελιξία και γρήγορη κατανόηση των επιχειρησιακών ζητημάτων. Συνέβαλε στην ανάπτυξη των γραφείων και εταιρειών όπου έχει εργαστεί. Αυτό είναι και το ιδιαίτερό της επίτευγμα.

Είναι μέλος στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και μέλος άλλων διαφόρων φορέων. Χόμπι της είναι η κολύμβηση, το θέατρο, ο κινηματογράφος. Γλ: Αγγλικά, Γαλλικά.

E-Mail: antigonipapanikolaou_4@windowslive.com