Αναδοχή παιδιού, μια υπέροχη πράξη αγάπης!

Ποια είναι η ActionAid

Rehana Bibi, 7H ActionAid είναι μια διεθνής, μη κυβερνητική, αναπτυξιακή οργάνωση. Δουλεύει μαζί με περισσότερους από 15 εκατομμύρια ανθρώπους σε 45 χώρες για έναν κόσμο χωρίς φτώχεια κι αδικία.  Η ActionAid βλέπει τη φτώχεια σαν μια αδικία. Γι’ αυτό κάνει τους φτωχότερους ανθρώπους του κόσμου συνεργάτες της στην αντιμετώπιση των αιτιών της και της αδικίας που προκαλεί. Όπου δουλεύει ενθαρρύνει τους κατοίκους να χρησιμοποιήσουν τις δικές τους δυνάμεις στον αγώνα για μια καλύτερη ζωή. Γιατί έτσι έρχεται η αληθινή αλλαγή: στις οικογένειες, στις κοινότητες, σε ολόκληρες κοινωνίες. Δεν επιβάλλει ποτέ λύσεις, αλλά δουλεύει μαζί με τους κατοίκους σε όσα εκείνοι αναγνωρίζουν ως ανάγκες.

Στοχεύει στη μακροπρόθεσμη αλλαγή και αυτό μας διαφοροποιεί από πολλές άλλες οργανώσεις. Στις περιοχές δράσης της, μένει πολλά χρόνια, με στόχο όταν αποχωρήσει από τις κοινότητές της οι κάτοικοι να στηρίζονται στις δικές τους δυνάμεις. Στην Ελλάδα η ActionAid ξεκίνησε το 1998 με πρωτοβουλία της Αλεξάνδρας Μητσοτάκη και από τότε εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν στηρίξει το έργο της. Η κυρία Μητσοτάκη είναι εθελόντρια και εκλεγμένη πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ActionAid Ελλάς ενώ έχει εκλεγεί και στο Διεθνές Διοικητικό Συμβούλιο της ActionAid International.

Αναδοχή Παιδιού

Freshta, 3, BamyanΜε την Αναδοχή Παιδιού συνδέεστε με ένα συγκεκριμένο παιδί μιας από τις φτωχότερες κοινότητες της Αφρικής, της Ασίας ή της Λατινικής Αμερικής και χτίζετε μια σχέση μαζί του μέσω υλικών επικοινωνίας, ενώ ταυτόχρονα  βοηθάτε ολόκληρη την κοινότητά του. Η οικονομική σας συνδρομή στην ActionAid δεν προσφέρεται στο παιδί, αλλά σε έργα και προγράμματα που υποστηρίζουν τη ζωή ολόκληρης της κοινότητας στην οποία ζει: όπως σχολεία, έργα ύδρευσης, κέντρα ιατρικής περίθαλψης, προγράμματα ενδυνάμωσης κοριτσιών και γυναικών, προγράμματα στήριξης μικροκαλλιεργητών κλπ. Βοηθάτε, έτσι, τους κατοίκους των κοινοτήτων να αξιοποιήσουν τις δικές τους ικανότητες και να βελτιώσουν τη ζωή τους, στηριζόμενοι στις δικές τους δυνάμεις όταν η ActionAid αποχωρήσει από την περιοχή μετά από 10 με 15 χρόνια. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την Αναδοχή Παιδιού
εδώ: https://www.actionaid.gr/anadoxi

Πώς μπορώ να βοηθήσω;

Η Αναδοχή Παιδιού είναι το πιο γνωστό πρόγραμμα της ActionAid και η διαδικασία για να γίνει κάποιος Ανάδοχος είναι απλή: συμπληρώνετε την αίτηση και λύνετε όλες τις απορίες σας είτε μέσω του www.actionaid.gr είτε τηλεφωνώντας στο 801 11 900 800.