Μάνεσης Εμμανουήλ

Ιατρός – Παθολόγος – Ηπατολόγος, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών

Το 1958-64 φοιτά στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. Κατά το διάστημα 1966-70 συνεχίζει μεταπτυχιακές σπουδές στην Αμερική σε διάφορα πανεπιστήμια (University of Tennessee, University of Illinois, New England Medicine Center – Boston). To 1973 αποκτά τον τίτλο του διδάκτορα Ιατρικής και το 1982 αποκτά τον τίτλο του Λέκτορα.

Το διάστημα 1971-72 εργάστηκε ως Επιμελητής στην Α’ Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου, ως Επιστημονικός Συνεργάτης και Επιμελητής στην Β’ Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική του Ιπποκράτειου Γενικού Νοσοκομείου του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ το 1983-84 πήρε τους τίτλους του Υφηγητή και Επίκουρου Καθηγητή και το 1995 έγινε Αναπληρωτής Καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου. Το διάστημα 2001-2004 διετέλεσε Διευθυντής της Β’ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, το 2007 έγινε Καθηγητής και το 2009 Ομότιμος Καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει πλούσιο διδακτικό έργο και επίσης έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες διαλέξεις και εισηγήσεις σε ελληνικά και ξένα ιατρικά συνέδρια.

Η αγάπη του για την ιατρική επιστήμη και για τον άνθρωπο ήταν οδηγός του για να δημιουργήσει ένα εκτεταμένο ερευνητικό έργο.

Έχει πραγματοποιήσει πολλές δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξένα βιβλία και περιοδικά και έχουν γίνει παγκόσμιες αναφορές σε διάφορες εργασίες του. Έχει λάβει πολλές τιμητικές διακρίσεις στο χώρο του. Είναι μέλος και συνεργάτης σε διάφορες επιστημονικές εταιρίες, όπως στην “Ελληνική Εταιρία Μελέτης Ήπατος”, “Ελληνική Εταιρία Ανοσολογίας”, “European Association for the Study of the Liver”, “American Association for the Liver Diseases”

Περισσότερα για τον Εμμανουήλ Μάνεση διαβάστε εδώ