Sotos Samantha

Σχεδιάστρια Μόδας

samantha sotos_01Γεννήθηκε στο Σύδνεϋ της Αυστραλία. Έλκει την καταγωγή της από την Νεάπολη Λακωνίας. Ο παππούς Σπύρος Σωτήραλης και ο παππούς Νίκος Μέντης έφθασαν στην Αυστραλία την δεκαετία του ’50, και ασχολήθηκαν με την εστίαση, συμμετέχοντας στις δραστηριότητες όλη η οικογένεια.

Έκανε τις εγκύκλιες σπουδές της στο Burwood Public School δημοτικό, και γυμνάσιο λύκειο στο Stranthfierld Girls’ High School, στο Σύδνεϋ. Σπούδασε σχέδιο μόδας στον ΑΚΤΟ απ όπου πήρε το πτυχίο της το 1996, μετεκπαιδεύτηκε στο Middlesex στο Λονδίνο απ όπου απέκτησε το 2ο πτυχίο το 1998.

Εργάστηκε στο ατελιέ της διάσημης σχεδιάστριας στην Αυστραλία Collette Dinnigan, σε διάφορα τμήματα, ολοκληρώνοντας την εμπειρία της σε όλα τα στάδια του σχεδιασμού και παραγωγής ρούχων, καθώς και στην γνωστή εταιρεία μόδας “Vallen”, ως βοηθός σχεδίου.

Το 2001 επέστρεψε στην Ελλάδα και εργάστηκε στον οίκο Kathy Heyndels ως σχεδιάστρια μέχρι το 2003, στην Manetti ως σχεδιάστρια αντρικών υποκαμίσων 2003 – 2005. Στην συνέχεια δημιουργεί το 2006 το δικό της ατελιέ, το οποίο γρήγορα καταξιώνεται στον ελληνικό χώρο μόδας με την επωνυμία “Samantha Sotos”.

Εστιάζεται στην δημιουργία σχεδίων εμπνευσμένα από το ελληνικό πνεύμα και προσαρμοσμένα στην διεθνή αντίληψη. Το 2013 επεκτείνεται με το “e-boutique” και οι δημιουργίες της σταδιακά εξαπλώνονται σε διάφορα μέρη του κόσμου (www.samanthasotos.com)

Η συλλογή της για το 2014 είναι αφιερωμένη και σχεδιασμένη αναλόγως με την επωνυμία “It’s all Greek to me”, παρουσιάζοντας σύγχρονες ιδέες με την πρόταση “Dress Hellas”, και την διάθεση να κάνει γνωστή την ελληνική μόδα στον σύγχρονο κόσμο.