Παγκόσμια Ημέρα των Αδέσποτων ζώων

Ας τους δώσουμε την αγάπη που τόσο έχουν ανάγκη!

“4 Απριλίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα των Αδέσποτων ζώων. Σε όλο τον κόσμο υπολογίζονται περίπου 600.000.000 αδέσποτα !

Αυτή η μέρα καθιερώθηκε το 2010 ως η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, με πρωτοβουλία ολλανδικών φιλοζωικών οργανώσεων και με στόχο την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινής γνώμης όσον αφορά σε πολλά εκατομμύρια αδέσποτα ζώα στον κόσμο.

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και την αλήθεια τη γνωρίζουμε.
Ας μεριμνήσουμε όλοι, ο καθένας σε ό,τι του αναλογεί, πολίτες, κράτος, φιλοζωικές οργανώσεις και όποιοι αρμόδιοι φορείς για την προστασία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς που συμβιώνουν μαζί μας . Η παιδεία, οι καμπάνιες, οι στειρώσεις και οι αυστηρές ποινές στους παραβάτες πρέπει σταδιακά να δώσουν λύση στο παγκόσμιο “πρόβλημα”.

kitten

Επειδή τα ζώα συντροφιάς δεν είναι “πρόβλημα” αλλά είναι φίλοι μας και επειδή εμείς συμβάλλουμε τα μέγιστα στον υπερπληθυσμό τους, ας ξεκινήσουμε βάζοντας ένα λιθαράκι και ας σώσουμε κάποια αδεσποτάκια υιοθετώντας τα!

puppy Black labrador

Ας τους δώσουμε την αγάπη που τόσο έχουν ανάγκη!

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=jY2-VjgMpjE

Όλοι οι σκύλοι και οι γάτες θα πρέπει να έχουν μια οικογένεια. Δυστυχώς όμως πολλά είναι τα ζώα που ζουν δυστυχισμένα στους δρόμους, υποφέροντας από υπερβολική ζέστη, από το κρύο και τις ασθένειες. Άνθρωποι και πολιτεία μάχονται εναντίον τους, ενώ αυτά δίνουν το δικό τους αγώνα για επιβίωση.

alex rocky

Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι όμως που νοιάζονται και παλεύουν για αυτά. Αυτό γίνεται με σκοπό να δείξουμε συμπόνια και να ενεργοποιηθούμε για να σώσουμε όλα τα ζώα στον πλανήτη μας.

Δείτε το επόμενο video όπου παρουσιάζει τη τραγική καθημερινότητα ενός αδέσποτου… εάν ήταν ένα παιδί…

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=j_2vNAIaAPk