Σπυρίδων Γιαννάτος

EurIng Μηχανολόγος Μηχανικός

Αντλεί την καταγωγή του από την Κέρκυρα με απώτερη την Κεφαλονιά και την Ιταλία. Ο παππούς Γεράσιμος ήταν εργολάβος δημοσίων έργων, συμμετείχε στον 2ο παγκόσμιο πόλεμο ως ασυρματιστής στο θωρηκτό “Αβέρωφ”. Ο παππούς Μιχαήλ με ιταλικές ρίζες, ήταν Προϊστάμενος του Υπουργείου Γεωργίας. Ο πατέρας του είναι Δρ. Μηχανολόγος Μηχανικός και υπήρξε καθηγητής στο ΕΜΠ, δίδαξε επίσης στο Πολυτεχνείο της Νάπολη Ιταλίας, GIANNATOS SPYRIDONσυνταξιοδοτήθηκε από την θέση του Διευθυντού του Υπουργείου Δημοσίων Έργων. Έκανε τις εγκύκλιες σπουδές του στα Εκπαιδευτήρια Πλάτωνα και τα δημόσια σχολεία Ψυχικού. Απέκτησε το Ανώτερο Εθνικό Δίπλωμα (ΗΝD with Merit) του τμήματος Μηχανολόγων/Ενεργειακών Μηχανικών από το Πανεπιστήμιο της Ουαλίας – Κολέγιο Cardiffe, Αγγλίας το 1991, το Πτυχίο Bachelor BEng., Hons του τμήματος Μηχανολόγων/Ενεργειακών Μηχανικών από το ίδιο Πανεπιστήμιο 1994, το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα PgC του Πανεπιστημίου Glamorgan της Αγγλίας στον τομέα Διαχείρισης Ενέργειας & Περιβάλλοντος 1995, το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα MSc του Πανεπιστημίου Portsmouth Αγγλίας στον τομέα Μαθηματικών & Στατιστικών Επιστημών 1997, το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα του Chartered Management Institute of London UK στη Διοίκηση Επιχειρήσεων 2009, το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου της Ουαλίας στην Αγγλία στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με εξειδίκευση στα Οικονομικά 2011. Έχει παρακολουθήσει πλήθος κύκλων σεμιναρίων σε σχετικά θέματα.

Εργάστηκε ως Μηχανολόγος Ενεργειακός Μηχανικός στην Τεχνική Εταιρεία “Ματαλάς Α.Ε.” 1994-99, ως προϊστάμενος Διαγωνισμών & Μελετών στην Τεχνική Εταιρεία “Δυναμική Α.Ε.” 1999-03, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Ουαλίας – παράρτημα Αθηνών, διδάσκει στα τμήματα Μηχανολόγων και Πολιτικών Μηχανικών 2002 – σήμερα, Διευθυντής Διαγωνισμών, Συμβάσεων & Προμηθειών, στην Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής Α.Ε. από το 2003.

Έχει σχεδιάσει και οργανώσει στην Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής Α.Ε., το τμήμα Διαγωνισμών, Συμβάσεων & Προμηθειών, το οποίο και διευθύνει. Είναι εισηγητής, προσκεκλημένος ομιλητής σε εξειδικευμένα συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μελέτες του έχουν δημοσιευτεί, μεταξύ άλλων, “Το μείγμα Μάρκετιγκ και η συμβολή του στην ανάπτυξη της Στρατηγικής των επιχειρήσεων” διατριβή ΜΒΑ Πανεπιστήμιο Ουαλίας, “Θεωρία Κατανομών και Τεστ Ροών Επιτυχιών σε Δεσμευμένες Κατανομές, Εφαρμογές στο Στατιστικό Ποιοτικό Έλεγχο” διατριβή Master Πανεπιστήμιο του Portsmouth, “Υδροδυναμικές Επιδράσεις σε Λιπασμένη Διατριτική Μηχανή/Επιφάνεια” διατριβή Bachelor Πανεπιστήμιο της Ουαλίας – Κολέγιο Cardiffe.
Μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσμονδίας Εθνικών Μηχανολογικών Συλλόγων (FEANI) και κατέχει τους τίτλους του Εuropean Engineer, του Συμβουλίου Μηχανικών Αγγλίας (Engineering Council), Chartered Engineer, του Ιδρύματος Μηχανολόγων Μηχανικών Αγγλίας (IMechE) Chartered Mechanical Engineer, του Ιδρύματος Ενέργειας Αγγλίας (ΕΙ), του Chartered Management Institute UK (CMI).

Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μηχανολόγων Μηχανικών Αγγλίας (IMechE) στην Ελλάδα, Πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Αποφοίτων Πανεπιστημίων της Ε.Ε., Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων του Ελληνοβρετανικού Κολεγίου, μέλος του Συλλόγου Αποφοίτων του Πανεπιστημίου του Cardiffe, του Συλλόγου Αποφοίτων του Πανεπιστημίου του Portsmouth.

Η βιογραφία του κ. Γιαννάτου, φιλοξενείται στις σελίδες του Whο is Who από την 7η έκδοση που κυκλοφόρησε το 2012 μέχρι και σήμερα.