Σπύρος Ανδρικόπουλος

Χειρουργός Λαπαροσκοπικής & Ρομποτικής Xειρουργικής, Χειρουργικής Ογκολογίας.

Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, το 1996.

Υπηρεσία υπαίθρου στο Περιφερειακό Ιατρείο του Δήμου Ακράτας το 1998-99. Ειδικεύτηκε στην Β’ Χειρουργική Κλινική του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Μεταξά το 1999-2000, στην Δ’ Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας το 2000-2002, στο Hereford County Hospital U.K., σε τμήμα παχέος εντέρου και μαστού το 2003-2004, ολοκλήρωσε την ειδικότητα στην Γ’ Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου “Ο Ευαγγελισμός” το 2004-2007.

Εκπαιδεύτηκε στο τμήμα Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής Χειρουργικής παχέος εντέρου σε έμμισθη θέση Senior Clinical Fellow στο St. James Univerisity Hospital, Leeds. U.K. το 2007-08 και στο John Goligher Colorectal Unit, Leeds General Infimary. U.K. το 2008.

Από το 2009 είναι ελεύθερος επαγγελματίας χειρουργός με εξειδίκευση στην Λαπαροσκοπική και Ρομποτική Χειρουργική, την Χειρουργική Μαστού, Ενδοκρινών Αδένων και ΧειρουργικήΟγκολογία.
Εργασίες του έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και ανακοινώσεις σε πρακτικά συνεδρίων.

Μέλος του General Medical Council της Μεγάλης Βρετανίας, Royal College of Surgeons, Association of Coloproctology of Great Britain and Ireland, Minimally Invasive Robotic Association, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας, του Ελληνικού Κολλεγίου Χειρουργών.

H βιογραφία του κ.Ανδρικόπουλου φιλοξενείται στις σελίδες της 5ης έκδοσης του Who is Who που κυκλοφόρησε το 2010 μέχρι και σήμερα.