Πατούλης Γεώργιος

Δήμαρχος Αμαρουσίου, Ιατρός-Ορθοπεδικός, Δήμαρχος Αμαρουσίου.

patoulis_enΤελείωσε τη δημοτική εκπαίδευση στο Δημόσιο σχολείο Θησείου (Καράμπελη). Τελείωσε τη δημοτική εκπαίδευση στο Δημόσιο Σχολείο Θησείου.

Το 1980 αποφοίτησε με άριστα από το 12ο Γυμνάσιο Θησείου. Το 1981 εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1987 πήρε το πτυχίο του με βαθμό “Λίαν Καλώς”. Το 1997 εκπόνησε Διδακτορική διατριβή με τίτλο “Εν τω βάθη θρομβοφλεβίτιδα σε κατάγματα ισχίου”, η οποία βαθμολογήθηκε με “Άριστα”.

Το 1997-99 έκανε μεταπτυχιακό στα “Οικονομικά της υγείας” στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας. Το 1990-97 έκανε ειδικότητα ως ορθοπεδικός-χειρουργός στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών υπό του καθηγητή της χειρουργικής κ. Γρηγορίου Σκαλκέα και του Δ/ντου Ελευθερίου Ντούνη. Εργάστηκε στο ΙΚΑ Ταύρου (παράρτημα Κεραμεικού), στο ΙΚΑ Αμαρουσίου – Ερυθραίας – Λυκόβρυσης και υπήρξε Επιστημονικός Συνεργάτης του Νοσοκομείου “Ερρίκος Ντυνάν”, της “Αθηναϊκής Κλινικής” και του ΚΑΠΗ Λυκόβρυσης.

Το 1995 ξεκινάει η συνδικαλιστική του διαδρομή όταν ίδρυσε το Σύλλογο Ειδικευμένων Γιατρών Αθηνών και Πειραιώς (ΣΕΙΑΠ) όπου διετέλεσε Πρόεδρος από το 1995 έως το 1998. Το 1997 ίδρυσε τον Πανελλήνιο Σύλλογο “Νέοι Γιατροί” και διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου ως το 2004, αναδεικνύοντας πλούσιο εθελοντικό έργο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στις παραμεθόριες, νησιωτικές και ορεινές περιοχές της Ελλάδας.

Το 1998 ξεκινάει η πολιτική του δράση όταν εκλέχθηκε για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Πεύκης, ενώ στις Δημοτικές εκλογές του 2002 επανεξελέγη ως πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος σε όλα τα Βόρεια Προάστια. Για δέκα χρόνια δρστηριοποιήθηκε εθελοντικά ως γιατρός στο Δημοτικό Πολυϊατρείο δήμου Πέυκης και για δύο έτη Υπεύθυνος Εθελοντισμού. Ανέπτυξε έντονη δραστηριότητα στο χώρο της Υγείας.

Το 2005 υπήρξε Ιδρυτής του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α. στο οποίο παραμένει Πρόεδρος μετά και την αλλαγή του καταστατικού του και τη μετονομασία του το 2011 σε Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων και Προαγωγής της Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.). Ορίστηκε Υπεύθυνος Υγείας Β’ Νομαρχιακής της Νέας Δημοκρατίας. Εργάστηκε ως μέλος της εξωκοινοβουλευτικής επιτροπής του τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας.

Διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πεύκης. Το 1996 ίδρυσε την παράταξη “Νέοι Γιατροί” με την οποία εκλέγονταν μέχρι το 2005 στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών(Ι.Σ.Α.). Από το 2005 εκλέγεται συνεχώς με την παράταξη ΔΗ.Κ.Ι.-Ι.Σ.Α. έως σήμερα. Τον Ιούνιο του 2011 εκλέγεται Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (Ι.Σ.Α.). Με την εκλογή του εγκαινιάζεται μια νέα εποχή για τον Ι.Σ.Α., σε μια κρίσιμη καμπή για τον ιατρικό κόσμο. Στην πρώτη γραμμή των αγώνων και των διεκδικήσεων, αλλά και σκύβοντας με ενδιαφέρον στον άνθρωπο και τον ασθενή, ο Ι.Σ.Α. με τη Μ.Κ.Ο. της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών “Αποστολή”, δημιουργεί το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής για την Ιατροφαρμακευτική και υγειονομική υποστήριξη των ανασφάλιστων και άνεργων πολιτών.

Το 2007 εξελέγη για πρώτη φορά Δήμαρχος Αμαρουσίου. Το 2010 επανεξελέγη Δήμαρχος με το πρωτόγνωρο ποσοστό του 57% από την πρώτη Κυριακή. Το 2011 εξελέγη Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για  την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.), αναπτύσσοντας σημαντική προσφορά σε επίπεδο πολιτικής προστασίας και προστασίας του περιβάλλοντος.

Η αγάπη του εισπράττει από τους ανθρώπους σε όλα τα πεδία δραστηριοποίησης του. Το λειτούργημα του ιατρού ταιριάζει απόλυτα στην ιδιοσυγκρασία του και στην ανάγκη που νιώθει για διαρκή προσφορά στο συνάθρωπο και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.