Παπαμιχαήλ Δημήτρης

Η επιτυχία τον απογείωσε!

Είναι μια πολυσχιδής προσωπικότητα με πολλά ταλέντα που ενώθηκαν και έγιναν ένα για τη  “GOLDAIR HANDLING A.E.” ,  η επιτυχία τον απογειώνει μέχρι σήμερα. Η  εταιρία  βρίσκεται στον  Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος”, κτίριο 24, 19019 Σπάτα Αττικής . Βραβεύτηκε πολλές φορές για την προσφορά του και το έργο του, μπορεί να πει κανείς ότι σήμερα βιώνει το τρίπτυχο της επιτυχίας του.

Γεννήθηκε στην  Αθήνα,  το 1965. Κατάγεται  από τον Πειραιά. Η καταγωγή της μητέρας του ανάγεται από την Κέρκυρα και του πατέρα του από την Πελοπόννησο. Ο παππούς του Σπύρος Μάζης διετέλεσε μαέστρος της Κόκκινης Φιλαρμονικής της Κέρκυρας.

Αποπεράτωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο Γυμνάσιο Αναβρύτων και στο 1ο Λύκειο Παλαιού Φαλήρου. Ακολούθησαν σπουδές στο Hammersmith & West London College με αντικείμενο το Aviation Marketing .

Το 1984 χάνει τον πατέρα και επιστρέφει Ελλάδα για να συνεχίσει τις σπουδές του, όπου και εκπλήρωσε και την στρατιωτική του θητεία στην Πολεμική Αεροπορία (1983 – 1985). Το 1986 ξεκινάει την αναπάντεχη σταδιοδρομία του στην εταιρεία Goldair A.E. ως εποχικός υπάλληλος εξυπηρέτησης πελατών στην θέση του airport agent στο παλαιό Αεροδρόμιο του Ελληνικού. Μετά από τις εκπληκτικές του επιδόσεις το ίδιο έτος η εταιρεία του προτείνει μόνιμη συνεργασία. Στη συνέχεια κατέχει διάφορες θέσεις, όπου το 1995 ανελίσσεται σε Διευθυντής Πωλήσεων της Goldair A.E. στην Βόρεια Ελλάδα με βάση την Θεσσαλονίκη. Μέσα σε λίγο διάστημα το τοπικό γραφείο σημειώνει μεγάλη επιτυχία με αποκορύφωμα τις πωλήσεις για τις αεροπορικές εταιρείες Malev και American Airlines. Η τελευταία του απενέμει το βραβείο του “the best General Sales Agent of South East European and Middle East region”. Το 2001, μετά την απελευθέρωση του ground handling στην Ελλάδα αναλαμβάνει να διεκπεραιώσει το άνοιγμα της Goldair Handling A.E. στην Θεσσαλονίκη, όπου αναλαμβάνει και την θέση του Station Manager του Αεροδρομίου της Μακεδονίας. Το 2007 μετά από μια εξαίσια πορεία προάγεται στην θέση του Επιχειρησιακού Διευθυντή της εταιρείας με βάση την Αθήνα και του νέου αερολιμένα “Ελευθέριος Βενιζέλος”. Συνέβαλε καθοριστικά στην διεκπεραίωση των projects στα Αεροδρόμια της Κύπρου Λάρνακας και Πάφου και το 2010 στο Αεροδρόμιο της Σόφιας στην Βουλγαρία με την ιδιότητα του Project Manager. Από το 2010 είναι στην θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου για την Ελλάδα και Διευθύνοντα Συμβούλου της Βουλγαρίας. Επίσης, είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κυπριακής εταιρείας Louis-Goldair Services.

photo DP1

Τα ιδιαίτερα επιτεύγματα είναι πολλά:  Η εταιρεία Goldair Handling A.E. είναι ηγέτιδα στον χώρο της επίγειας εξυπηρέτησης. Οι πελάτες της είναι πάνω από 100 αεροπορικές εταιρείες, μεταξύ άλλων οι Aegean Airlines, Aeroflot, AirFrance, Alitalia, Arkia , Astra Airlines, Cyprus Airways, Ellin Air, Emirates, Etihad, Gulf Air, Jetime, KLM, LOT, Lufthansa, Novair, Olympic Air, Primera Air, SAS, Singapore Airlines, Small Planet, Tarom, Turkish Airlines , US Airways, VIM, κ.α. Η Goldair Handling είναι ένας κορυφαίος προμηθευτής των υπηρεσιών επίγειας εξυπηρέτησης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (Ελλάδα, Κύπρο , Βουλγαρία) . Στην Ελλάδα, η Goldair Handling προσφέρει όλο το φάσμα των υπηρεσιών επίγειας εξυπηρέτησης αεροσκαφών , επιβατών και εμπορευμάτων . Η Goldair Handling είναι η πρώτη ιδιωτική εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης που λειτουργεί στην απελευθερωμένη ελληνική αγορά από το 1999. Έκτοτε, στην Goldair Handling χορηγήθηκαν άδειες επίγειας εξυπηρέτησης σε 26 αερολιμένες στην Ελλάδα, 2 στη Κύπρο και 3 στη Βουλγαρία. Ο ίδιος αποσκοπεί επιτακτικά στην προώθηση και στήριξη των ανθρώπων της εταιρείας και έχει υιοθετήσει το μότο “Δικαιοσύνη στη διαχείριση των ανθρώπων και πίστη σε αυτό που κάνεις”.

Έχει σημειωθεί πλούσια αναφορά και συνεντεύξεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, για το έργο του και τους σταθμούς στην πορεία της καριέρας του και της εταιρείας .

Έχει στο ενεργητικό του διακρίσεις:  Βραβείο από το “Business Aviation News” (2012), Βραβείο ως “Η καλύτερη εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης από την Lufthansa, Βραβεύσεις και από άλλες αεροπορικές εταιρείες .

Είναι μέλος του CEO Club Ελλάδος και της Ε.Α.Σ.Ε.

Χόμπι του είναι το  Κολύμπι, το  Χειμερινό σκι,  τα Ταξίδια – Γλ.: Αγγλικά – E-Mail: d.papamichail@goldair-handling.gr – Ιστοσελίδα: www.goldair-handling.gr