Παντελούκας Γιώργος

Πολιτικός μηχανικός με έμφαση στο design!

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Αντλεί την καταγωγή του από την Αλεξάνδρεια Αιγύπτου με απώτερη την Χίο και Λήμνο. Οι πρόγονοί του ήταν παραγωγοί μαστίχας. Ο Ιωάννης Παντελούκας πήγε στην Αλεξάνδρεια το 1900 και δημιούργησε την “Ποτοποιία Panteloukas”, την οποία συνέχισε ο παππούς Παναγιώτης Παντελούκας έως τον θάνατό του το 1983. Υπήρξε σημαντικό μέλος της κοινωνίας της Αλεξάνδρειας. Ο πατέρας του είναι απόφοιτος του Αβερώφειου Γυμνασίου, απέκτησε το δίπλωμα του ΕΜΠ πολιτικού μηχανικού και είναι εργολήπτης πολλών έργων στην Αθήνα. Υπήρξε πρωταθλητής Ελλάδος και Αιγύπτου στην “σκοποβολή κινητού στόχου”, με ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Κάιρο το 1972. Η μητέρα του είναι αισθητικός και επιχειρηματίας. Αδελφός του ο Παναγιώτης, δικηγόρος.

Έκανε τις εγκύκλιες σπουδές του στην “Εράσμειο” και στον “Πλάτωνα”. Αποφοίτησε από το American University of Athens με ειδικότητα πολιτικού μηχανικού και απέκτησε το πτυχίο το 2004. Υπηρέτησε την θητεία του στο πεζικό (1998-99)

Από το 2004 εντάσσεται στην διεύθυνση της οικογενειακής εταιρείας η οποία δραστηριοποιείται με την εκτέλεση δημοσίων και ιδιωτικών έργων και επεκτείνεται στον σχεδιασμό αστικών και εξοχικών κατοικιών, γραφείων, καταστημάτων και κέντρων ψυχαγωγίας καθώς και στην δημιουργία εκθεσιακών χώρων υψηλών προδιαγραφών. Τα γραφεία της εταιρείας με την επωνυμία “GJP”, αλλάζουν διεύθυνση και στεγάζονται σε υπερσύγχρονο διαμορφωμένο χώρο με έντονη αισθητή παρουσία στο κέντρο της Αθήνας, δίνοντας το στίγμα του στην κατασκευαστική αρτιότητα και την άψογη διεκπεραίωση των εργασιών του. Εστιάζεται στους χώρους μαζικής εστίασης και κέντρα ψυχαγωγίας, καφέ και μπαρ σε κεντρικά σημεία της Αθήνας. Παράλληλα, ιδρύει με τον Θάνο Μαρίνη την “Pure Concept”, μια εισαγωγική και εξαγωγική εταιρία στο Κολωνάκι, με μεγάλο χαρτοφυλάκιο που αφορά κουζίνα, ντουλάπα, δάπεδο, έπιπλο, φωτισμό, και γενικά οτιδήποτε αφορά στο χώρο σπιτιού. Γλ.: Αγγλικά

Email: gpan@gjp.com.gr

Διαβάστε την έντυπη έκδοση της βιογραφίας (2013, 8η έκδοση) εδώ