Μοάτσος Ερρίκος Μ. (Moazzo Henry M.)

Στόχος το καλύτερο !

 Διευθύνων Σύμβουλος της AXA Ασφαλιστική

IMG_0989-Edit-e1431007127460Είχε την τύχη να βρεθεί σε έναν πολύ ανταγωνιστικό χώρο όπως είναι οι ασφάλειες. Με πειθώ και μεθοδικότητα πέτυχε τους υψηλότερούς του στόχους διότι πάντα ήθελε να πετύχει το καλύτερο. Κατάφερε να φθάσει στο υψηλότερο σκαλί της ιεραρχίας και να δημιουργήσει ένα έργο το οποίο θα μείνει.    

Γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1964 στην πόλη που μεγάλωσε και σπούδασε. Έλκει την απώτερη καταγωγή του από τη Βενετία. Οι πρόγονοί του, εγκαταστάθηκαν στην Κρήτη περί το 1200 και περί το 1900 έγινε η μετεγκατάσταση στην Αθήνα. Μερική καταγωγή του από την Ήπειρο, όπου οι εκεί πρόγονοι ήταν ευεργέτες .

Οι λαμπρές σπουδές του ήταν εκείνες που μαζί με το επικοινωνιακό του ταλέντο του έδωσαν μια ώθηση ανοδική και στη συνέχεια μια πορεία λαμπρή. Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές στην Αθήνα. Ακολούθησε πτυχίο (Master) Οικονομικών και Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Fribourg της Ελβετίας (1986). Αργότερα συμμετείχε σε ετήσιο επιμορφωτικό πρόγραμμα από το Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών στην Αθήνα (1989). Απέκτησε πιστοποιητικό Ικανότητας του Chartered Insurance Institute της Βρετανίας (1992). Ολοκλήρωσε το International Executive Programme (IEP) στο INSEAD στο Fontainebleau της Γαλλίας (2008). Έχει παρακολουθήσει σειρά επιμορφωτικών κλαδικών σεμιναρίων.

Ε.-Μοάτσος-620x330Σε έναν πολύ δύσκολο τομέα όπως ο ασφαλιστικός, που απαιτεί ισχυρά επικοινωνιακά προσόντα, ξεκίνησε την επαγγελματική σταδιοδρομία του στην ΑΙΓΙΣ Ασφάλειαι ως Βοηθός Γενικού Διευθυντή (1988 – 1996). Η εταιρεία αντιπροσωπεύει την ROYAL INSURANCE. Γρήγορα ανέβηκε τα σκαλιά της επιτυχίας. Το 1996 έγινε Αναπληρωτής Διευθυντής Υποκαταστήματος της εταιρείας. Η επιμονή η σκληρή δουλειά και η πίστη στον εαυτό του τον έκαναν να πετύχει τους στόχους του για το καλύτερο, στο χώρο των ασφαλειών. Το 1999 μετά την πώληση της ROYAL INSURANCE στην CGU ανέλαβε ως Διευθυντής Ανάληψης Κινδύνων και το 2002 έγινε Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής. Παρέμεινε στην εταιρεία που μετονομάστηκε σε ACTIVA INSURANCE έως το 2009. Από το 2009 εργάζεται στην AXA Ασφαλιστική αρχικά ως Διευθυντής Λειτουργιών (COO) και από το 2014 ως Διευθύνων Σύμβουλος.

GR0900144_MOATSOS_ERRIKOS_TRUEΙδιαίτερο επίτευγμα για εκείνον είναι η γνώση του διότι με αυτήν συνέβαλε στη διαμόρφωση πολιτικής και στην γενικότερη ανάπτυξη της εκάστοτε εταιρείας στην οποία εργάστηκε.

Στην καριέρα του γνώρισε πολλές ενδοεταιρικές διακρίσεις.

Διετέλεσε πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Εκπροσώπων και Στελεχών Ασφαλιστικών Εταιριών (2011 – 2014), Μέλος της Επιτροπής Περιουσίας και Πρόεδρος της Υποεπιτροπής Καταστροφικών Κινδύνων και Αντασφαλίσεων της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, Αντιπρόεδρος του Επικουρικού Κεφαλαίου Αυτοκινήτων (2011 – 2014), Μέλος του Ινστιτούτου Εναλίων Αρχαιολογικών Ερευνών, Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας, Υποστηρικτής των Παιδικών Χωριών SOS. Είναι δραστήριος και οι γνώσεις του χρήσιμες σε όποιο τομέα κι αν βρεθεί.

Χόμπι του οι καταδύσεις, το Yachting, το σκι, η ιππασία, το τένις, η φωτογραφία, η μουσική Jazz.

Γλ: Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά