Μιχάλης Κρητικάκος

«Ειδικός Αναλυτής Συστημάτων Πυροπροστασίας με διεθνή πρότυπα!»

Μηχανολόγος Μηχανικός – Σύμβουλος Μηχανολόγος Μηχανικός Ενεργειακής Κατεύθυνσης-Eλεγκτής Ενέργειας-Ελεγκτής Δόμησης

Γεννήθηκε στο Έλος της Λακωνίας το 1966 με γονείς τον Γεώργιο Κρητικάκο (Εστιάτορας) και την Βασιλική το γένος Κοντάκου. Είναι νυμφευμένος με την Αγγελική Γλύκα (Πολιτικός Μηχανικός – Συγκοινωνιολόγος εξειδικευμενη σε Δικαστικες Πραγματογνωμοσύνες).

Φοίτησε στο Δημοτικό Σχολείο του Έλους Λακωνίας και αποφοίτησε από το Λύκειο Βλαχιώτη (1983). Την ίδια χρονιά εισήχθη στο Τ.Ε.Ι. Καβάλας και αποφοίτησε από την Σχολή Μηχανολογίας το 1987. Ολοκλήρωσε ετήσιο μεταπτυχιακό πρόγραμμα με αντικείμενο ενεργειακά θέματα στην Αυστραλία (1989). Έχει εκπαιδευθεί στην Διαχείριση και Διοίκηση Τεχνικών Έργων και Ενεργειακών Επιθεωρήσεων στη θυγατρική του Τ.Ε.Ε. ΙΚΕΚΕΜ, Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Μελών Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (2009).

All-focus

Υπηρέτησε τη στρατιωτική θητεία του στο Μηχανικό (μελέτες στρατού). Από το 1992 διατηρεί δικό του γραφείο ως ελεύθερος επαγγελματίας στο Έλος Λακωνίας, αρχικά και από το 1995 στην Αθήνα, όπου ιδιωτεύει σε κοινό γραφείο με την σύζυγο του. Έχει ασχοληθεί με επιτυχία στο χώρο των μεγάλων τεχνικών έργων, σε μελέτες περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων, αδειοδοτήσεις επαγγελματικών χώρων, εξειδικευμένες ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες μεγάλων κτιρίων και σχολικών συγκροτημάτων. Έχει πιστοποιήσει περισσότερα από 350 κτίρια σε θέματα Πυρασφάλειας. Παράλληλα, έχει συνεργαστεί επιτυχώς με μεγάλα δικηγορικά γραφεία ως τεχνικός σύμβουλος σε δικαστικές πραγματογνωμοσύνες. Το 2010 είναι και ενεργειακός Επιθεωρητής του ΥΠΕΚΑ,το 2012 μετα από επιτυχεις εξετασεις είναι Ελεγκτης Δομησης κατηγ.Γ(μεγάλα κτιρια) και από το 2015 είναι Ενεργειακος Ελεγκτης.

Το 2015 μετα από 20ετη ,επιτυχη σχεδιαση και κατασκευη χωρων εστιασης ,σχεδιαζει από κοινου με την συζυγο του Γλυκα Αγγελκη, και δημιουργει εστιατοριο στην Πολιτεια, σε ιδιοκτητο χωρο .Η επιχειρηση  διακρινεται  στην Ελλαδα και στο εξωτερικο, με βραβεια για την ποιοτητα των γευσεων  «χρυσο βραβειο γευσης»το 2017απο την εφημεριδα Ελευθερος τυπος και με διεθνες βραβειο από το LUX LIFE MAGAZINE τo 2019 ως “the most vibrant and casual Greek restaurant 2019”.

Το 1992 γίνεται Μέλος της ΕΕΤΕΜ, το 2003 του Τ.Ε.Ε., το 2001 του Μητρώου Κατασκευαστών και το 2005 καταχωρείται στους καταλόγους Πραγματογνωμόνων του Πρωτοδικείου Αθηνών για όλα τα θέματα Μηχανικής. Το ίδιο έτος είναι Πιστοποιημένος μελετητής από το Τμήμα Πυρασφάλειας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και το 2009 Μέλος της Ένωσης Εργοληπτών Δημοσίων Έργων. Το 2010 γίνεται και Μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ενεργειακών Επιθεωρητών ENFORCE.

Συμμετέχει σε συλλόγους της Πολιτείας και της Εκάλης,Τα ταξίδια στην Ελλάδα και εξωτερικό σε σχέση με το αντικείμενο του.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με το διάβασμα, η μουσική, οι περίπατοι. Ομιλεί την αγγλική γλώσσα.

Email: kritikakos@teemail.gr