Μεϊμαρίδη Μάρα

Δρ.Ανθρωπολόγος, Συγγραφέας

Γεννήθηκε στην Καστέλλα. Εκεί τελείωσε το Δημοτικό (Ράλειο) στη Καστέλλα, και το Γυμνάσιο στην Ελληνογαλλική Σχολή. Τελείωσε τη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ως φοιτήτρια πήρε μέρος σε αρχαιολογικές ανασκαφές. Παράλληλα αποφοίτησε από τη Σχολή Ξεναγών του ΕΟΤ. Συγχρόνως με τις μεταπτυχιακές σπουδές της στην Αρχαιολογία (Sorbonne I) στο Παρίσι, ξεκίνησε νέα κατεύθυνση βασικών σπουδών, στρεφόμενη προς τηΒιολογία, την ΙατρικήΑνθρωπολογία (Jussieu – Ecole de Medecine de St. Pères), απ’ όπου αποφοίτησε με “Άριστα”. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα πήρε μέρος σε ανασκαφές στα Άβδηρα, μελετώντας το σκελετικό υλικό .Από το 2002 φοιτά σε νέο κύκλο σπουδών

Αστροφυσικής και Κοσμολογίας στο UMD American University). Εργάστηκε επί σειρά ετών στην έρευνα για τηνΥγεία του Παιδιού στο Ι.Υ.Π. –  Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία – Τομέας Κοινωνικής Παιδιατρικής, πάνω σε θέματα Φυσιολογίας και Αυξολογίας. Ήταν κύρια ερευνήτρια της έρευνας “Εθνικά Πρότυπα Ανάπτυξης Ελληνοπαίδων” που χρησιμοποιείται σήμερα σε όλα τα βιβλιάρια Υγείας των παιδιών. Επίσης εργάστηκε ως ξεναγός και δίδαξε στο College of Sport ScienceΑνθρωπολογία. Η απόφασή της να ψάξει τα μπαούλα της οικογένειας που οι θείες της μετέφεραν από την Σμύρνη, την έφεραν σε επαφή με τις συνταγές και τα ξόρκια, κουλτούρα μιας εποχής που εκλείπει, και της άνοιξε τον δρόμο για να δείξει στις σύγχρονες γυναίκες, την σημασία που έχει ο φόβος και πως εγκλωβίζει την ανθρώπινη ενέργεια. H διδακτορική της διατριβή έχει τον τίτλο “Αυξιολογικά Χαρακτηριστικά Ελληνοπαίδων -Ακτινοδιαγνωστική Μελέτη στο ΕργαστήριοΑκτινολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών”. Πολλές εργασίες της έχουν δημοσιευτεί σε αντίστοιχα ιατρικά περιοδικά. Το πρώτο της λογοτεχνικό βιβλίο είναι “Οι Μάγισσες της Σμύρνης”, μια μεγάλη επιτυχία με 250 εκδόσεις από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Ακολούθησε το βιβλίο “Deste η Μαγική Τράπουλα”, “Βιβλίο Μαγείας 1” “Ατταρτικός κύκλος” “Βάλτρια -Απόκρυφος Κώδικας της Μαγείας” και το περιοδικό “Μara’s Life” με χαρακτήρα μεταφυσικό και συμβουλευτικό.

H βιογραφία της κ. Μεϊμαρίδη φιλοξενείται στις σελίδες της 3ης έκδοσης του Who is Who που κυκλοφόρησε το 2008 μέχρι και σήμερα.