Ιωαννίδου-Μουζάκα Λυδία

Χειρουργός Γυναικολόγος-Ειδική Μαστολόγος & Υποψήφια Ευρωβουλευτής με τον Συνδυασμό «Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες» του Γιώργου Χατζημαρκάκη.

Αποφοίτησε από το Κεντρικό Παρθεναγωγείο της Κωνσταντινούπολης και στην συνέχεια πραγματοποίησε τις σπουδές της στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ έκανε την ειδικότητα της στην Γυναικολογία στο Αρεταίειο Νοσοκομείο. Με υποτροφία της Γαλλικής Κυβέρνησης συνέχισε τις σπουδές της Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Στρασβούργου, όπου εξειδικεύτηκε στην Μαστολογία.  Το 1976 ανακηρύχθηκε διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και  το 1990 ανακηρύχθηκε υφηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών και εν συνεχεία Αμ. ε. Καθηγήτρια. To1979 ίδρυσε την Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας με τον Καθηγητή Βασ. Κουτήφαρη, της οποίας χρημάτισε Γενικός Γραμματέας, Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος επί 18ετία(έως σήμερα), ενώ υπήρξε και ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Μαστολογίας.

Εργάστηκε από τα φοιτητικά της χρόνια και από το 1980-86 διετέλεσε Διευθύντρια του Κέντρου Μαστού του ΙΚΑ, το οποίο ίδρυσε η ίδια. Το 1987 ίδρυσε το Κέντρο Μαστού στο Μαιευτήριο “Λητώ”, το οποίο και διήυθυνε μέχρι το 1993. Εκτοτε έως σήμερα ιδιωτεύει. Εχει πραγματοποιήσει περί τις 280 επιστημονικές δημοσιεύσεις σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά, έχει γράψει 7 βιβλία, ενώ συμμετείχε στην έκδοση πολλών βιβλίων στο εξωτερικό. Το 2002 συμμετείχε στις δημοτικές εκλογές του Δήμου Αθηναίων, με τον Συνδυασμό “Αθήνα Αύριο”  της Ντόρας Μπακογιάννης στις οποίες εξελέγη Δημοτική Σύμβουλος.

Επίσης διετέλεσε Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας για τον πληθυσμιακό έλεγχο του καρκίνου του μαστού, ιδρυτικό μέλος και ειδικός γραμματέας της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Γυναικολογίας, καθώς και ιδρυτικό μέλος και Αντιπρόεδρος επί σειρά ετών της “ΜΑΝΟSMED”, η οποία ασχολείται με τον ποιοτικό έλεγχο των εξετάσεων στη Μαστολογία. Υπεύθυνη για τα άτομα με Αναπηρία (ΑΜΕΑ) του Δήμου Αθηναίων. Είναι επίσης Πρόεδρος του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης Δήμου Αθηναίων καθώς και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχειρήσεως Ασφαλιστικών Πρακτορείων στις Ασφάλειες Δήμου Αθηναίων. Μέλος της ΤΕΔΚΝΑ.

 

Διαβάστε περισσότερα για τη κ. Ιωαννίδου Μουζάκα εδώ