Γεώργιος Κουβαράς

Ενας διακεκριμένος δημοσιογράφος

Είναι ένας μάχιμος δημοσιογράφος, πολυγραφότατος, γνωστός από τα άρθρα του, τις πολιτικές αναλύσεις του, την επίκαιρη θεματολογία του, τα ρεπορτάζ του, τους σχολιασμούς του στο ραδιόφωνο και τη τηλεόραση, οι οποίοι αποτελούν τομές στην καθημερινή ειδησεογραφία. Αναμφισβήτητα πρόκειται για έναν διακεκριμένο δημοσιογράφο. Ξεχώρισε με τις τοποθετήσεις του πάνω σε καίρια πολιτικά ζητήματα και γεγονότα που διαδραματίστηκαν στη χώρα. Άρθρα του δημοσιεύονται κυρίως στον “Ελεύθερο Τύπο”, στα “Επίκαιρα” και στις ιστοσελίδες www.aixmi.gr και www.zoomnews.gr

kouvaras1405682728Γεννήθηκε στη Πάτρα το 1962. Από οικογένεια η οποία προέρχεται από σημαντικούς προγόνους. Ο Γιώργος Κουβαράς  κατάγεται από την Ιθάκη (από την οικογένεια του πατέρα του) και την Αθήνα (από την πλευρά της μητέρας του). Ο παππούς του Γεώργιος Κουβαράς ήταν γιατρός και βουλευτής Κεφαλληνίας, με σημαντική κοινωνική προσφορά στην περιοχή του. Για την ηρωική συμμετοχή του στους εθνικούς πολέμους παρασημοφορήθηκε και τιμήθηκε με επαίνους. Η γιαγιά του, Νίνα Μαυροκεφάλου, σύζυγος του Γεωργίου Κουβαρά, ήταν κόρη μεγαλεμπόρου της Ρουμανίας, απόφοιτος της Σχολής Χουρμούζη. Ο παππούς του Κώστας Ταγκλόπουλος ασχολήθηκε με εμπορικές δραστηριότητες. Η γιαγιά του Ελένη Χωρέμη, σύζυγος του Κώστα Ταγκλόπουλου, ήταν πρώτη εξαδέλφη του ακαδημαϊκού Κ. Χωρέμη. Ο πατέρας του, Πολυχρόνης Κουβαράς, είναι νευρολόγος – ψυχίατρος, επί δεκαετίες διεθυντής της Νευρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Πατρών. Η μητέρα του, Χριστίνα Κουβαρά, δεν εργάστηκε και αφοσιώθηκε στα οικογενειακά της καθήκοντα. Αδελφός του ο Γεράσιμος Κουβαράς, γενικός διευθυντής της “Action Aid Hellas”

Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο 10ο Δημοτικό και στο Στρούμπειο Δημοτικό Σχολείο Πατρών (Δημοτικό) και εν συνεχεία στο Πανεπιστημιακό Πειραματικό Σχολείο Πατρών (Γυμνάσιο) απ’ όπου και αποφοίτησε. Απέκτησε το πτυχίο της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1985 και πήρε Master (MA) στη Δημοσιογραφία από το City University of London UK το 1988. Είναι υπότροφος του Ιδρύματος Αϊζενχάουερ. Υπηρέτησε την θητεία του στο Πολεμικό Ναυτικό το διάστημα 1991-93.

ΓΙΩΡΓΟΣ-ΚΟΥΒΑΡΑΣ-290x219Κατά τη διάρκεια της καριέρας του διέγραψε μια σημαντική και επιτυχημένη πορεία. Από νεαρή ηλικία έδειξε το ταλέντο του στην έντυπη δημοσιογραφία. Εργάζεται από το 1989, στον “Ελεύθερο Τύπο” και αρθρογραφεί καθημερινά σε όλα τα φύλλα της εφημερίδας. Από το 1995 ειδικεύεται στο πολιτικό ρεπορτάζ, ενώ παράλληλα κατείχε για μεγάλο διάστημα διευθυντικές θέσεις. Έχει εργαστεί επί μακρό χρονικό διάστημα στο ραδιόφωνο με καθημερινές ειδησεογραφικές και πολιτικές εκπομπές στον Αθήνα 9,84, στον Flash 9,61 στον City 99,5 σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία. Στην τηλεόραση εργάζεται ως παρουσιαστής ειδησεογραφικών εκπομπών και ως πολιτικός σχολιαστής. Έχει συνεργαστεί με τον ΑΝΤ1, το Κόντρα, τη ΝΕΤ και την ERT World. Τον τελευταίο χρόνο παρουσιάζει την καθημερινή εκπομπή “ΝΕΤ στα Γεγονότα” και μετά το κλείσιμο της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης είναι σχολιαστής των γεγονότων της επικαιρότητας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού STAR .

Ιδιαίτερο επίτευγμα για εκείνον αποτελεί το γεγονός ότι έχει συμμετάσχει σε σειρά συνεδρίων ως εισηγητής για θέματα της κατάστασης της Αν. Μεσογείου, διεθνών σχέσεων και εξελίξεων.

Resizer

Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, του Δ.Σ. των “Παιδικών Χωριών SOS”. Χόμπι του είναι το τραγούδι.- Γλ: Αγγλικά. E-Mail: geokouvaras@gmail.com ■